äädika marinaad:
äädikat u 170 ml
150g värsket tilli
1pk loorbereid
soola 1sl kindlasti
suhkrut ka ikka mitu sl
3väikest pki santa maria sašlõkimaitseainet
1 väike pk SM purustatud pipart
200ml õli
pool suurt küüslauku
4kg mugulsibulat
5kg liha kaelakarbonaadi.
olen kasutanud ka pikki ribilõike (saab balti jaama turult) neid on veidi tüütu grillida aga hea snäkkida, marinaad tõmbab kiirelt sisse kuna nad on õhukesed, küpsevad kiirelt ja on odavad. u 27 eek kg. suuremateks üritusteks olen alati teinud neid äädikamarinaadis. teine marinaad oli improviseeritud:
1l keefiri
300ml hapukoort
1 väike tops adžikat
200ml ketšupit
1pk sinepiseemneid
100g värsket tilli
3kg mugulsibulat
soola
pipart
poole sidruni mahl
pool väikest pakki SM liha üldmaitseainet
pool väikest pakki SM tsitrus grillsegu
5 kg liha
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar