Translate

reede, 4. juuni 2010

mündine jõhvikatort

Tegin eile õhtul siis rmk tordiretsepti võistluse jaoks jõhvikatorti ja selleks läks vaja: (panen kõik kogused umbes kuna ma teen ise kõik tordid peast)
taigen:
150g võid
250g suhkrut
2 muna
1tl vanillisuhkrut
1tl küps. pulbrit
2dl piima
250g jahu
2sl sidrunimahla
vahele:
niisutamiseks piima
vahele 2 banaani
täidis:
u 250g jõhvikaid
Peoga münti
1pk Marianne komme purustatud
1pk fazeri piparmyndi komme
300g toorjuustu
400g maits. Jogurtit
1,5 Klaasi suhkrut
200ml vahukoort
30g Zelatiini
Pool klaasi vett

Katteks u 400g martsipani ja natuke shokolaadi

vahustasin või suhkruga ja lisasin munakollased edasi vahustades lisasin sidrunimahla vnillisuhkru, küpsetuspulbri ja jahu. lõpuks lisasin eraldi tugevalt vahustatud munavalged ja küpsetasin lahtikäivas vormis 180 kraadi juures u 1h. jahutasin põhja ja lõikasin pooleks. esimese poole niisutasin piimaga ja ladusin peale bnaaniviilud. siis püreerisin jõhvikad poole klaasi suhkruga, lisasin väga peeneks hakitud mündi ja väga peenelt purustatud marianne kommid ning purustatud fazeri piparmündi kommid. vahustasin vahukoore teise poole suhkruga, lisasin toorjuustu ja mitsestamata jogurti. segasin jõhvikapüree ja kreemi omavahel. sulatasin Zelatiini pooles klaasis kuumas vees ja lisasin täidisele. valasin selle põhjale vormi sisse ja panin jahedasse tarduma. enne lõplikku tardumist panin peale teise poole koogipõhja, niisutasin selle piimaga ja katsin kogu kupatuse lahtirullitud martsipaniga. kaunistasin martsipanist gerbera õite, mündi lehtede ja sulashokolaadiga.

2 kommentaari:

  1. Näha ,et ka sinul käsi vajab harjutamist sokolaadiga kaunistamist.Endal sama jutt, miski pärast tordi kohal hakkavad käed väsima ja värisema:)) Ära pahanda :)

    VastaKustuta
  2. jaa ei saa kohe kuidagi sirget joont aga kui ei proovi siis ei hakkagi saama. või vähemalt tuleb harjuda selle väriseva käega sirgeid jooni tegema :P nagu ma oma töös küünte tegemises olen seda õppinud tegema ;)

    VastaKustuta