Translate

pühapäev, 27. juuni 2010

kuidas koorida mandleid

kõigepealt keeda mandleid vees kuni 2 min. nii keedad koored lahti. siis kurna ja jahuta nii et ei kõrvetaks näppe. nüüd on koor ilusti lahti. seejärel vajuta pöidla ja nimetissõrmega mandli ümarama otsa peale. nii lükkab mandli terav nina koorest läbi ja koore saab eemaldada kiirelt. kuivata kooritud mandlid ja seejärel siis vastavalt soovile jahvata (martsipani jaoks nt) või tee midagi muud.

2 kommentaari:

  1. Täna just koorisin- eks see paras nokitsemine ole :P

    VastaKustuta
  2. jah selline ajaviide teleka vahtimise kõrvale näiteks. oluliselt kallim on osta mandlilaaste. ja see nokitsemine ongi ju mõnus. seepärast armstan ka nt koorega sihvkasi ja krevette ;)

    VastaKustuta