Translate

reede, 25. juuni 2010

isetehtud martsipan

juba päris ammu sai tehtud ise mandlimartsipani. panen selle tegemise ka siia kirja. äkki kellelgi läheb vaja :)
selleks läheb vaja:
100 g tuhksuhkrut (ma panin tunde järgi)
1 munavalget
võib kasutada mandlilaaste kuid kui on viitsimist siis tavalisi mandleid mis on vaja ise ära koorida. kõige lihtsam on seda teha kui mandlid visata hetkeks keevasse vette ja siis kurnata. nii tuleb koor väga lihtsalt ära. ehk siis koori mandlid ja purusta võimalikult peeneks. sega tuhksuhkruga ja lisa munavalge ning mandliessents. ja sõtku ühtlaseks massiks. mässi toidukilesse ja pane külmkappi. (külmas muutub mass tugevamaks ja käte vahel jälle pehmemaks. mandlite asemel võib kasutada ka ükskõik mis muid pähkleid vastavalt maitsele.

vol.2

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar