Translate

laupäev, 23. oktoober 2010

vahukommimass

selleks on vaja:
barbeque valgeid vahukomme 1pk
3spl vett
2-3spl sidrunimahla
soovi korral sidrunihapet
tuhksuhkrut
mina teen tavaliselt 1/3 vahukommidest korraga. panen nad kaussi mida võib mikrolaineahju panna. piserdan peale vee ja sidrunimahla ja panen natiks ajaks uuni. vahepeal kontrollin ja segan. kommid peavad sulama kuni hapukoore konsistentsini. sega vahepeal kindlasti sest muidu võivad kommid olla pehmed aga säilitada oma algse kuju. kui kommid on sulanud lisan lisaks veel sidrunihapet natuke. ja siis tuhksuhkrut tunde järgi. 1/3 peale läheb u 1,5 pki dansukkeri tuhksuhkrut. vaata et ei läheks segu liiga kõvaks siis pole ta enam elastne ja hakkab murenema. kui on vaja pehmemat massi siis pane vähem tuhksuhkrut. oleneb milleks seda kasutada soovid. soovi korral värvi vastavat värvi. kui tead et tahad kogu massi ühte värvi siis on lihtsam segada värv kommide sisse ennem tuhksuhkru lisamist. säilita külmkapis kiles õhukindlalt. rullimisel kasuta tuhksuhkrut või mittenakkuvat silikoonmatti. selline peaks mass olema peale sulatamist. (pildil olevad tükid peaks ka ära sulama või ära segama) aga muidu nagu hapukoor. siin juba vesi ja sidrunhape.

2 kommentaari:

  1. Kui palju seda massi koguseliselt tuleb?

    VastaKustuta
  2. arvuta toorained kokku ja saad teada. ma pole seda kunagi kaalunud. ühe väikse tordi ehk kataks ära :)

    VastaKustuta