Translate

esmaspäev, 18. oktoober 2010

karamellised-toorjuustu trühvlid

Täna uitas mõte trühvlite peale kasutasin analoogset tehnoloogiat nagu domino küpsiste trühvlite puhul. purustasin karamelli ja iirikreemi selga küpsised saumiksriga ja lisasin karamelli. viimase ostsin hiljuti selverist päris suur ämbrike maksis 51 eeki. eesti oma vist on. siis lisasin toorjuustu ja lasin segamini kõik. panin massi külmkappi seisma ja tahenema. mass ei tahene päris nii kui domino oma aga siiski just niipalju kui vaja. võtsin kapist ja veeretasin pallid, siis uuesti külma. seekord sügavasse shokolaadi sulatamise ajaks. sulatan valge shokolaadi ja kastan pallid sinna sisse. kohe torkasin peale india pähklid ja viskasin lusikaga üle tumedama shokolaadiga. siis uuesti jahedasse tahenema. seest:




Keegi tore blogija on need kommid nüüd ka retsepti pannud ja kogused täpsemad tema blogis: http://jansakoogis.blogspot.com/2011/05/truhvlid.html

2 kommentaari:

  1. Tekkis ka huvi korra proovida ise trühvleid teha. Näevad ju nii isuäratavad välja =) suu hakkab vett jooksma.
    Tahaks natuke koguste kohta küsida, panid sa paki ühtesid küpsiseid ja paki teisi? Palu peaks toorjuustu panema, karbi, pool karpi või täiesti tunde järgi ja karamelliga sama lugu?

    VastaKustuta
  2. hihi minu puhul on alati nii, et panen jah tunde järgi kõike. paned algul natuke toorjuustu ja kui on ikka liiga purune siis nats veel. arvesta et karamell teeb ka pehmemaks. mida tugevam mass (Aga koos peab seisma!) seda parem vormida. ma arvan et 1 paki küpsiste kohta pool karpi farmi toorjuustu ja natuke karamelli. aga katseta, ma kohe ei ole retsepti inimene ja sellepärast ei olegi minu blogis täpseid retsepte :P oleneb ka millist karamelli kasutad osad on väga vedelad siis ei saa palju panna. karamnelli panin paar spl umbes.

    VastaKustuta