Translate

teisipäev, 26. oktoober 2010

sai

nädalavahetusel poes käies polnud saada pehmet saia. aga kuna mulle toodi purk maasikamoosi, siis hirmsasti oleks tahtnud justnimelt pehmet saia. mõtlesin et hea küll küpsetan ise. hõõrusin pulgapärmi suhkruga ära, lisasin suhkru ja soola. siis veidi jahu, õli ja ülejäänud jahu. sõtkusin taignaks. lasin seista ja kerkida. veeretasin ta pikukeseks, lõikasin sälgud sisse ja panin uuesti kerkima ja siis ahju. ja nii suur tuli. plaanisin ikka väiksemat aga kerkis liiga hästi, kusjuures pärmi maitset ei jäänud, nagu ma algul arvasin. ja oligi pehme soe sai laual. tegelikult jube lihtne ja mõnus :) Kuna mul on väike ahi ja hõõgniidid on ainult all ja peal siis küljed jäid paraku heledamad kui kate ja põhi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar