Translate

kolmapäev, 16. november 2011

šokolaadimüsli

proovisin ka kodus müslit teha. kuna poemüslides on paljudes rosinad sees aga mulle nad müsli sees ei meeldi mõtlesin ise kokku panna head ja paremat. natuke snitti võtsin aniitrami blogist :) põhi:
120g 7viljahelbeid
40g seemnesegu
30g paisutatud sokolaadiriisi
40g metsapähkleid
35g kuivatatud banaani
15g kreekapähklit
25g mandlilaastu
10g seesamiseemneid

glasuur:
70g tumedat sokolaadi
30g valget sokolaadi
70g fariinisuhkrut
30g (võilille)mett
2spl suhkrut
20g õli
75g vett.
pane ühte kaussi põhja koostisosad ja teise kaussi glasuurikoostisosad. jäta alles ainult 20g tumedat ja 30g valget tükeldatud sokolaadi. metsapähkleid võiks ka eraldi röstida, koorida ja lõpus juurde segada. mul läksid nad nats liiga tumedaks. kuumuta glasuuri pliidil kuni suhkur on sulanud. sega glasuur kokku kuivainetega ja pane ahju. kuna mul pöördõhuga ahju pole siis tegin tavalises. u 170kraadi ja 20 min. kindlasti on vaja vahepeal asja segada et see jääks selline sõmer mitte ei tuleks 1 suur plaadikook. kuna poole küpsemise peal tundus müsli vähemagus lisasin juurde lõpupoole valge suhkru ja tsip vett aga suhkur siiski ei sulanud lõpuni. järgmine kord suhkrut ei pane ja panen mett rohkem. röstisin segu ära vahepeal segades ja lisasin muu sokolaadi siis kui segu oli veel soe see sulas sinna ära ilusti. aga kes soovib sok tükkidega siis lisa sokolaad täiesti jahtunud segule. minu müsli tuli suhteliselt tume aga kõrbemaitset polnud nagui pildilt tunduda võiks. sok kogus ka suhteliselt suur mis teeb tumedaks. suurem purk läheb reedel sõbranna sünnipäevaks väikseks lisakingituseks.
Pildil segu ennem röstimist:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar