Translate

kolmapäev, 23. november 2011

lehttaigna juustuküpsised

jahu 500g sool 10g äädikas 2g muna 0,5tk külm vesi 225g juust 300g või 250g
Pane külma vette sool ja äädikas ning sega kuni sool on lahustunud, siis lisa muna ja sõelutud jahu. segad taigent kuni tükid teignast kaovad ja mass on ühtlane. tee taigen palliks ja lõika telle peale rist ja jäta 20-30min-ks seisma. samal ajal sega toasoe või 250g riivitud juustuga ja tee või kandiliseks. seda võid teha käte vahel või jahuse küpsetuspaberi vahel rullides. Rulli taigen naljaks nii, et keskel jääks paksem ja 4 nurka natuke õhemad. aseta või keskele ja pane ümbrikuks kokku. seejärel taigen külmkappi 15-20 minutiks. Nüüd rulli taigen ristküliku kujuliselt lahti, harja taignalt üleliigne jahu ja voldi neljaks kokku. neljaks kokku panemist korda veel 3x ja iga kokkupanemise vahepeal pane taigen külma 20-30ks minutiks. peale viimast rullimist määri taigen munagamäärdega (lahtiklopitud muna ja vesi või piim) ja puista üle 50g riivjuustuga . lõika sobivad kangid seejärel küpseta kuldseks.
see on tehnoloogia koolist. aga tegelikkus? vaadake ise :D rasvased plönnid ööääck. need keerulised asjad pole vist ikka minu jaoks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar