Translate

laupäev, 12. november 2011

iirisemass

120g iiriseid
10g rõõska koort 35%
1spl glükoosi
tuhksuhkrut

sulata iirised, koor ja glükoos yhtseks massiks ja pane küpsetuspaberile ja külma. kui tahad kiiresti rullitavat massi pane sügavkülma. massi tahenedes on seda võimalik rullida. mina lisasin tuhksuhkrut ja panin uuesti külma ja siis alles rullisin. tuhksuhkur teeb massi pehmemaks ja siis saab seda ka paremini lõigata koos tordiga. aga kui vaja katta suurt pinda siis ära tuhksuhkrut lisa

4 kommentaari:

  1. 10 grammi ainult rõõska koort, see ju megapisike kogus. Mis see kogus annab sellele massile ja kas mass on täiesti voolitav?

    VastaKustuta
  2. ma kuskilt kunagi selle idee sain ja seal oli 50g koort 600g iirise peale, aga kuna tegin väiksema koguse siis tuli koore kogus ka väike. ma otseselt ei teagi mida ta annab. ehk pehmust ja ühtlustab massi. suhkruga mass on selline pehme. teda saab rullida, (väiksemaid torte saab ilmselt katta, aga kujukesi sellest voolida on raske. (kõik see jutt on see mida ytlen selle massi käes näppimise põhjal) ilma suhkruta mass on tugevam ja sobib ehk suuremate pindade katmiseks aga voolimiseks see mass siiski ei sobi. aga pole suutnud ka teist varianti torti iirisega katta nii, et iiris maha ei vajuks ega voolaks tordilt. varsti teen esimese katsetuse selle massiga tordi katmisest siis saan täpsemalt öelda.

    VastaKustuta
  3. ootan põnevusega ,seda teist katsetust,sest endal tuli see mass liiga pehme,et rullida saaks. tegin vist kinuskikissa retsepti järgi

    VastaKustuta
  4. jah võimalik et minagi tema lehel seda retsepti kunagi nägin. aga ilmselt eestis pole see iris päris sama mis tema kasutas. proovin ja kindlasti kirjutan siia :)

    VastaKustuta