Translate

teisipäev, 1. november 2011

"DAIM" šokolaadi sarnane maius

Juba ammu piilun ühte blogi kus on mõni huvitav idee ja retsept. retsepti kopin siia juhuks kui too blogi peaks mingil põhjusel kaduma või omanik selle sulgema:
50 g võid
125g suhkrut
50g dl heledat suhkrusiirupit
Katteks 200g piimašokolaadi
Valmistamine:Sega potis või, suhkur ja siirup. Sulata madalal kuumusel ja lase siis keema tõusta. Sega aeg-ajalt ja keeda, kuni termomeeter näirab 142 kraadi (pehme karamell). Kalla karamell eelnevalt küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja lase jahtuda. Lõika karamell väiksemateks tükkideks, enne kui karamell täiesti kõva on ja lase jahtuda.Murra šokolaad tükkideks ja sulata mikrolaineahjus või kuumas veevannis. Kasta karamellitükid šokolaadi seejärel lase üleliigsel šokolaadil maha nõrguda ning pane siis hanguma. Hoida jahedas.

Ja blogi ise on siin: http://cookingwithmait.blogspot.com/
Kuna ostsin Toikakost lõpuks ära oma toidutermomeetri, mis kusjuures mõõdab -50 kuni +300 kraadi Celsius, siis sain teha juba ammu avastatud retsepti järgi komme. mõni on veel mille tegemine jäi seni termomeetri taha, aga nüüd varsti hakkan katsetama.
Mina selle karamelli lõikamisega hästi hakkama ei saanud küll oli liiga pehme, siis juba liiga kõva ja murdsin lihtsalt suupärased tükid. kastsin tumedasse sokolaadi kuna piimasokolaad oli imelik. mingi kalevi praaktoodang täiesti hallilaiguline ja ei sulanud vedelaks vaid pudruks. u pool karamelli kogusest jätsin järele tükkidena ja kastan need lähipäevil piimasokolaadi. siis saan maitsta mõtlemat. Maitselt väga sarnased välja arvatud siis tume sokolaad piimasok. asemel ja kindlasti leiab selline maius tee mõne minu sõbra või tuttava jõulupakki.

Kaunistasin purustatud värvilise suhkrumassiga. aga võib ka näiteks pähklipuruga.

2 kommentaari:

  1. Kui saladus ei ole siis mis see termomeeter maksis? Olen ka omale otsinud seda, mis ikka üle 200 kraadi võtaks :D

    VastaKustuta