Translate

laupäev, 5. november 2011

kooreiiris ehk koorevenis vol.2

märgin rõõmsasti ära triinu blogi: http://triinukook.blogspot.com/ ja kopin tema lehelt siia valmistamisõpetuse ka väikeste muudatustega:
300g rõõska koort 35%
50g võid
250g suhkrut
150g dansuckeri heledat suhkrusiirupit
1,5 spl vanillisuhkrut
Valmistamine· Mõõda kõik ained suurde umbes 3-liitrisesse kastrulisse ja keeda kuumal pliidil pidevalt segades· Keeda seejärel veel 10 minutit ilma segamata (NB! Mitte üle 20 minuti). Segu keeb kõrgele, kuid mitte üle poti ääre.· Tee fooliumist vorm 16x20 cm· Määri foolium korralikult võiga ning vala sellesse paksenema hakkav ja enam mitte nii kõrgele keev segu.· Enne vormi valamist sega mass korralikult põhjani läbi· Jäta maius toatemperatuurile jahtuma· Kui see on nii palju tahenenud, et kannatab tükeldamist, lõika väikesed ruudud või ristkülikud. tegin pool antud retseptist ja panin asjad kõik ühte ühikusse kuna enamus toorainet mõõdan oma köögikaaluga siis on kõik grammides :) hamba all venivad nagu vanasti iirised olid. väga maitsvad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar