Translate

pühapäev, 12. juuni 2011

erinevad trühvlid: meekoogi-keedetud kondenspiima, kirsi-martsipani, calvadosi-valge sok., vaarikaviina-riivleiva,

koguseid jälle väga täpselt öelda ei oska aga koostisemõtteid ehk kellegile. need kommid on keedetud kondenspiimaga segatud meekoogipuru. saabki nii meekoogi puru hästi ära kasutada. purustatud selga küpsist on ka massis. umbes meekoogipuruga pooleks. kastetud piima ja tumeda sokolaadi segusse ja kaunistuseks tükike nugatiini ehk mandlilaastu maiust.Need kommid on purustatud kuivatatud kirsid segatud martsipaniga ja kastetud tumedasse sokolaadi ning kaunistuseks sobib ka kirss aga mul on jõhvikas. kogused: 250g martsipani ja 100g kirsse. oleneb muidugi kirsi maitse intensiivsusest. sellega seonduvalt võib koguseid vastavalt maitsele muuta.Järgmiseks valge sokolaadi trühvlid calvadosi likööriga, mandlilaastuga ja veeretatud kookoses. kogustega läks nihu kuna kasutasin pehmet kalevi valget sokolaadi ja massile pidi pärast valget veel juurde paneam. paremini sobiks fazer või schogetten valge sokolaad selle massi tegemiseks. aga umbes. 100ml koort aja kuumaks ja tükelda sinna sisse u 300g valget sokolaadi ja u 50g calvados likööri ning peoga mandlilaastu soovi korral. jahuta mass veereta kuulid ja kohe veereta neid ka kookoses.Viimaseks on tumeda sokolaadi kommid vaarika viinaga. 120ml vahukoort lase kuumaks pliidil ja sega sinna hulka 300g tumedat sokolaadi ja lõpuks kui sokolaad on sulanud siis ka 50g absolut vaarika viina. kui on olemas vaarika chipse siis võib ka neid tykeldada. mul neid polnud. ja veeretasin tumedas riivleivas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar