Translate

laupäev, 30. aprill 2011

keedukreem (lisandiga ja ilma)

400ml kohvi või vahukoort
110g suhkrut
30g jahu
30g tärklist
2 muna

lase koor potis kergelt soojaks koos suhkruga (suhkur ei lase piimal põhja keeda).
sega jahu ja tärklis omavahel ning vispelda hulka munad. sega ning kalla enamus koort potist munamassi peale ning sega ära. kalla kohe see mass potti tagasi läbi sõela. aja madalal kuumusel mullitama koguaeg vispliga segades. jahuta. ära ennem kreemi tulelt võta kui mullid tekivad, siis kaob ära jahu maitse. kui kreem on natuke jahtunud lisa vähehaaval maitse järgi koorelikööri või muud sobivat maitset ning sega hoolikalt.see kreem kannatab pritsida.
Pildil on keedukreem lahustuva kohvi ja mandlilaastu lisandiga kohvitordile

2 kommentaari:

  1. Kas selles keedukreemis on oluline, et oleks just kohvi- või vahukoor. Ise olen teinud keedukreemi tavaliselt piimaga.

    VastaKustuta
  2. ei saab teha ka piimaga. mulle lihtsalt meeldivad rammusad asjad! :)

    VastaKustuta