Translate

laupäev, 2. aprill 2011

sidruni-beseekook

ahhaa! olen siin terve eilse päeva küpsetanud ja magusat ikkagi midagi kodus ei ole. täna oli mul otsa saanud küpsetuspaber ja küpsetasin beseed otse ahjuplaadil. kinni jäi. muidugi ma ei lasknud nii kaua beseed küpseda ka. mulle meeldib kui ta on selline nätske. vaja läheb siis sellise väikse jaoks: 3 munavalget, tsip-tsip soola 170g suhkrut , 1tl maisitärklist, 1,5 tl sidruni riivitud koort, 3tl sidrunimahl

ja kreemi jaoks: 200ml vahukoort, 150-200g maitsestamata jogurtit, 1,5 sl suhkrut, 50g valget šokolaadi riivituna, katteks marju või puuvilju.

1. vahusta munavalged soolaga ja lisa vähehaaval suhkur edasi vahustades.

2. klopi vaht tugevaks ja lisa maisitärklis ja sidrunistuff

3. määri küpsetuspaberile 2 põhja. kuju vastavalt soovile ja küpseta alguses 3 min 150 kraadi juures ja edasi 40 min 100 kraadi juures ja kui ahju välja lükkad jäta beseed veel järeljahtuma sooja ahju.

4. vahusta koor suhkruga

5. lisa jogurt ja riivšokolaad

6. jaga segu pooleks ja 1pool määri alumisele põhjale ning teine pool pealmisele põhjale. kaunista vastavalt soovile marjade või puuviljadega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar