Translate

pühapäev, 27. mai 2012

laimi-mandli ja mandli-banaani-vaarika tartaletid

Surfasin natuke välismaistel lehekülgedel ja blogidel ja jäin peatuma tartalettidel. võtsin sealt idee ja peast oma retsepti ehk siis miksisin kokku neid asju mis tundusid maitsvad. põhjad tegin quiche põhja taignast. aga seda retsepti siia kirjutada ei saa kahjuks kuna sain selle praktikalt kunagi. aga põhjaks võib ju olla ka tavaline liivataigen või kindlasti on quiche põhja retsepte ka internetis olemas. laimi-mandlitartaletid läksid miniquiche vormidesse. aga kuna mul on neid ainult 10 tki siis ülejäänud läksid muffinipaberisse minimuffinipannile. quiche vormidesse panin põhjad rullides taigna ja lõigates kettakujulise vormiga välja rattad asetades need vormidesse.
sisu retseptid on järgmised:

laimi-mandlitartaletid
1muna
25g kondenspiima
100g lime curdi ehk laimivõiet
150g hapukoort
mandlilaaste
50g mandlimassi (mõlema tartaleti peale kokku)
klopi muna lahti, lisa kondenspiim, sega. siis lisa lime curd ja klopi mass ühtlaseks. lõpuks lis hapukoor. pane tartalettid põhjadesse väiksed portsud mandlimassi ja vala täidis neile peale. küpseta 180 kraadi juures. maitselt sellised head hapukad aga oleks olnud õige veel lisada värsket sidrunimahla täidisele et see veel hapukamaks saaks. järgmine kord siis.

mandli-banaani-vaarikatartaletid
70g hapukoort
10g kondenspiima
0,5 muna
1 väiksem banaan
vaarikaid
mandlimassi
pane tartalettid põhjadesse samuti mandlimassiportsjonid, lisaks igasse korvi 1 vaarikas. püreesta või kahvliga purusta banaan. sega see muna ja kondenspiima ja hapukoorega. tõsta mass tartalettidesse ja küpseta.
PS! kuna uus bloggeri süsteem on piisavalt nõme piltide paigutamisel siis ei saanudki neid pilte praegu õigesse järjekorda. igakord on hulk jamamist nende piltidega. liiguvad sinna kus pole vaja jne.

2 kommentaari:

  1. Kas järgmisel nädala ka midagi maitsvat plaanis on ? ;) Et saaks küünehoolduse ajal degusteerida :D

    VastaKustuta
  2. eeem.. ei tea veel vaatan jooksvalt :D

    VastaKustuta