Translate

laupäev, 5. mai 2012

gumpaste

Surfasin natuke internetis ja otsisin gumpase tegemise videot ja leidsin selle: http://www.youtube.com/watch?v=m--Djm74i8Q selle järgi on gumpaste küll väga lihtne teha. mina tegin pool kogust esialgu. olen koguaeg mõelnud et kuidas nad gumpastest neid võrratult ilusaid asju teevad. nüüd on mul gumpaste tegemine selge ja hakkan ka neid ilusaid asju tegema. alates tänasest :D retsept:
1kg tuhksuhkrut
4 munavalget
12 tl tylose pulbrit
leidsin netist veel ühe suhlruteisendustabeli. panen selle lingi ka siia:  http://www.traditionaloven.com/conversions_of_measures/sugar_amounts.html sellega teisendasin 8 cup tuhksuhkrut 1kgks.
Miksri otsa on vaja mitte traatvisplit aga seda tugevat taignasegamisvidinat. pane munavalged kaussi ja lase 10 sek kiirel kiirusel miksriga käia mitte rohkem! siis pane mikser madala kiiruse peale ja lisa järkjärgult tuhksuhkrut ja jäta lõpuks u 150g tuhksuhkrut alles. siis pane mikser keskmise kiiruse peale ja lase mass ühtlaseks ja mikserda kuni see hakkab läikima. lisa tylose pulber (mina kasutasin kummiaraabikut mis peaks pm sama toode olema) mikserda segamini. mass peaks jääma nats selline kleepuv. kalla ülejäänud suhkur lauale ja pane mass keset suhkrut ja hakka massile kösitsi suhkrut juurde segama kuni mass ei kleepu enam käte külge. pane gumpaste üleöö külmikusse puhkama ja järgmine päev ennem kasutamist hoia veidi toatemperatuuril. minumeelest tuli mass natuke mure kuna tegin pool kogust siis sai tuhksuhkrut või tsellulooskummit nõks palju. järgmine kord ehk tuleb paremini välja üritan sättida retsepti enda jaoks :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar