põhi:
2muna
170g suhkrut
180g jahu
200g hapukoort
0,5tl soodat
1,5tl kakaod
kate:
külm. kirsse
700g hapukoort
1spl suhkrut
niisutamiseks piima
glasuur:
100g võid
3spl suhkrut
2spl kakod
2spl rõõska koort 35% v 10%
vahusta muna ja suhkur madalal kiirusel, lisa hapukoor ja sooda ning
jahu ja madalal kiirusel mikserda ühtlaseks taignaks. Vala pool taigent
teise kaussi ja sega kakaoga. pruun taigen vala koogivormi. mina
kasutasin 19cm läbimõõduga vormi aga oleks võinud kasutada ka 24cm
läbimõõduga vormi. hele taigen vala ahjuplaadile (ei ulatunud mu kogus
üle terve ahjuplaadi). küpseta mõlemaid 170 kraadi juures kuni tikk
mille sinna sisse torkad jääb kuivaks. jahuta mõlemad põhjad ja hele
põhi lõika kuubikuteks. tume põhi niisuta ja pane peale kirsid. heledad
kuubikud sega hapukoore ja suhkruga ning vala mass kirssidega kaetud
põhjale. glasuuriks sulata või ja lisa sinna muud ained. jahuta glasuur
selliseks et ta liigselt koogilt maha ei voola ning tõsta lusikaga
koogile. lase koogil tõmmata ja siis naudi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar