Translate

neljapäev, 24. mai 2012

kräsupea kook kirssidega 2kg

Olen kunagi ühe korra veel katsetanud aga siis jäid põhjad nätsked ja koogi võis liigitada ebaõnnestumistesse. Seekord ajas isutama aniitrami blogi. kuna olen üksisööja siis tegin pool kogust kooki. panen kogused siia enda blogisse ka kirja. kuna kasutan enamasti toorainete mõõtmisel köögikaalu panen oma kogused siia grammides.
põhi:
2muna
170g suhkrut
180g jahu
200g hapukoort
0,5tl soodat
1,5tl kakaod

kate:
külm. kirsse
700g hapukoort
1spl suhkrut
niisutamiseks piima

glasuur:
100g võid
3spl suhkrut
2spl kakod
2spl rõõska koort 35% v 10%

vahusta muna ja suhkur madalal kiirusel, lisa hapukoor ja sooda ning jahu ja madalal kiirusel mikserda ühtlaseks taignaks. Vala pool taigent teise kaussi ja sega kakaoga. pruun taigen vala koogivormi. mina kasutasin 19cm läbimõõduga vormi aga oleks võinud kasutada ka 24cm läbimõõduga vormi. hele taigen vala ahjuplaadile (ei ulatunud mu kogus üle terve ahjuplaadi). küpseta mõlemaid 170 kraadi juures kuni tikk mille sinna sisse torkad jääb kuivaks. jahuta mõlemad põhjad ja hele põhi lõika kuubikuteks. tume põhi niisuta ja pane peale kirsid. heledad kuubikud sega hapukoore ja suhkruga ning vala mass kirssidega kaetud põhjale. glasuuriks sulata või ja lisa sinna muud ained. jahuta glasuur selliseks et ta liigselt koogilt maha ei voola ning tõsta lusikaga koogile. lase koogil tõmmata ja siis naudi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar