Translate

teisipäev, 13. detsember 2011

selleaastased söödavad jõulukingid

see aastagi leiab minu pakikestest isetehtud söödavaid ja joodavaid jõulukinke. luban postituses palju pilte ja ideid järgnevateks aastateks teistelegi. ise olen mõtted ja ideed kokku korjanud erinevate blogide ja foorumite peale ja kui keegi ideede autoritest juhtub seda postitust lugema siis aitäh! :). kingimõtetes olid veel suhkrumandlid aga kuna sain juba komplektid kokku siis see aasta jäi see siiski ära.

esiteks proovisin teha vanilje-jõhvika viina. ostsin 0,5l pudeli viina, 2 vanillikauna ja kapist sain külmutatud jõhvikaid. ühe vanillikauna lõikasin pooleks ja poole sellest pikuti j puistasin seemned viina sisse ja teise poole panin lihtsalt likku pudelisse. külmutatud jõhvikatel torkasin nõelaga augud sisse j samuti pudelisse ja u 2 ndalat lasin laagerduda. seejärel sõelusin pudelist seemned ja jõhvikad välja ja pudelisse läks tagasi vedelik, uued torgitud jõhvikad pool värsket vanillikauna ja teine poolik seesama mis seal sees juba oli. kuna jõhvikas siiski soovitud tulemust nii intensiivselt ei endnud kasutasin lisaks jõhvika essentsi ja blingi mõttes kuldset puudervärvi. värvi panin ka sellepärast et vanillikaun värvis viina inetult kollakaks. sädelev kuldne parandas asja natukene.
veel läks minu pakikestesse šokolaadikreemi saiale määrimiseks. retsepti leiab masside ja kreemide alt kel huvi. 2 purki tegin piima- ja tumeda šokolaadiga ning metsapähklitega ja teise portsu väiksesse purki tumeda šokolaadi ja metsapähklitega.kolmandaks müslid 1 neist školaadi-pähklimüsli ja 2. kookose-jõhvika
šokolaadi-pähkli müsli läks väheke teise retsepti järgi kui minu päris esimene müsli ja selle retsept on:
200g 7viljahelbeid
80g kuivatatud banaani
40g mandlilaastu
30g seesamisemneid
80g seemnesegu
50g puhitud sokolaadiriisi
35g tumedat šokolaadi tükeldatuna
55g valget šokolaadi tükeldatuna
70g eraldi röstitud pähkleid
glasuur:
70g tumedat šokolaadi
25g õli
45g fariinisuhkrut
55g võilillemett
100g vett
60-70g tuhksuhkrut
sega ühes kausis kuivained jäta röstpähklid esialgul välja. ja metallnõusse kaalu glasuuri ained. kuumuta glasuuri pliidil kuni suhkru sulamiseni ja sega siis teise kausi sisuga kokku. laota mass küpsetuspaberile ahjuplaadile ja rösti u 170c juures krõbedaks. ahjust välja võttes polegi müsli krõbe vaid läheb selleks jahtudes. jahtunud müslile sega juurde pähklid ja tükeldatud sokolaad. 2. jõhvika-kookose müsli30g kuivatatud jõhvikat
30g kookoshelbeid
40g maisihelbeid
40g kuivatatud banaani
20g seesamiseemneid
150g 7viljhelbeid
26g mandlilaastusid
glasuur:
10g õli
100g mett
40g vett
toimi samuti kui sokolaadimüsliga ja küpseta müsli kuldseks.neljandaks läks pakikestesse veel apelsini-vanilje tee. selleks ostsin 50 musta teed, 2 apelsini ja pool vanillikauna. apelsinid koorisin ära tükeldasin koore väikesteks tükkideks ja kuivatasin ära. pool vanillikauna samuti. segasin kuivatatud maitsed musta tee hulka. muide must tee oli suureleheline.
komme muidugi tegin ka jõululauale. seekord tegin tervele perele ühe karbi sisse.
Venna ja tema elukaaslase pakikeses olid isetehtud asjadest: mõlemad müslid, piimasokolaadikreem, vanilje viin ja kõrvarõngad.
Vanaema pakikesse kuulusid minu näputööst: tume sokolaadikreem, sokolaadimüsli, apelsini-vaniljetee ja paksust lõngast kudusin talle ka villased sokid.Vanemate pakikesse läksid ka mõlemad müslid, piimasokolaadikreem, emale tehtud kaelakee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar