Translate

neljapäev, 19. mai 2011

pavlovad riivleiva ja metsapähkliga ning maasikaga

Tänane eksperiment. kuna minu ahi beseed ei armasta ja selle pidevalt ära tahab pruunistada ka kõige madalamal temperatuuril siis beseed pole just väga kaubandusliku välimusega, aga suvisel sünnipäeval pakuksin selliseid koogikesi küll. maitselt väga head.

Põhjad:
4 munavalget
näpuotsaga soola
200g suhkrut
2tl tärklist
2tl vanillisuhkrut
1tl veiniäädikat
3-4spl riivleiba
peotäis röstitud ja tükeldatud metsapähklit

Kreem:
400 ml vahukoort
tunde järgi riivleiba
maitse järgi suhkrut

Kaunistuseks maasikas ja pohlad

1. vahusta munavalged soolaga. lisa järkjärgult suhkru ja tärklise segu ning vahusta kuni tulemus on paks ja läikiv.
2. sega sinna juure äädikas, riivleib ja pähklid ning pritsi ümmarguse tüllega ümarad põhjad. väljapoole äärele tee veel üks kõrgem ring.
3.küpseta madalal kraadil kuni beseed tulevad juba kergelt küpsetuspaberilt lahti.
4.keera ahjus kuumus maha aga jäta beseed veel ahju ja ahjuuks irvakile ja lase neil veel kuivada.
5. Vahusta vahukoor suhkruga ja sega juurde käsitsi riivleib
6. pritsi vahukoor läbi pritskoti beseele ja kaunista.

teine katsetus:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar