reede, 27. mai 2011

lihapirukad ja singi-juustukeerud

Täna sai tehtud 100 liha ja 100 juustusaia. juustu keerul kasutasin tavalist pärmitaigent ja vahel sinki ja juustu. lihapirukatele tegin ise pärmi lehttaigna:
jahu 1650g
suhkur 20g
sool 21g
pärm 75g
külm vesi 750ml
kihistamiseks margariini 600g
muna 3tk
1. sega omavahel kuivained ja lisa sinna hulka muna ning viimasena külmas vees lahustatud pärm, sõtku ja jäta kerkima. kui taigen on kerkinud siis rulli taigen neljakandiliseks ristkülikuks.
2. määri toasooja pehme võiga näppudega 200g võid 2/3 osale taignast ja pane taigen kolmeks kokku. lase seista 20 min ja rulli uuesti lahti ja korda sama ja nii 3x
Ja täidiseks:
1kg hakkliha
2 väiksemat sibulat
0,5kg kapsast
1 suurem porgand
3 muna
sool, pipar, hakklihamaitseaine

1. kapsas ja porgand on vaja riivida ja keeta pehmeks.
2. prae hakkliha sibulaga ja lisa maitseained ning lõpupoole pehme kapsasegu.
3. keed 3 kõva muna ja haki need kahvliga hakkliha sisse.
lase segu kombainis ühtlaseks massiks.
rulli taigen lahti ja lõika ruudud. pritsi lihatäidis pritskotiga iga ruudu kesekele ja pane tükike pooleks kokku nii et ääred jäävad lahtiselt. ennem ruutude lõikamist lõika igast äärest ära väike riba et taigen lehestuks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar