Translate

kolmapäev, 9. märts 2011

vastlakuklid

vastlapäeval sai tehtud vastlakukleid sellest taignast:
Kogus Koostis- ja maitseained
500g Leige piim (37-30 kraadi)
50g Presspärm
1tk Muna
1.5tl Sool
160g Lauasuhkur
780g nisujahu
175g Või

Hõõru pärm vähese sooja piimaga vedelaks. (Kui kasutad kuivpärmi, pane see vähese jahu hulka ja seejärel lisa piim)
Lisa suhkur, toasoe muna, sool, ülejäänud piim ja pool jahust ning sega mõned minutid.
Sega hulka veel u 5 dl jahu (1-2 dl jääb abiks kuklite vormimisel). Kõige lõpuks pane hulka pehme või ja sõtku kuni tainas on sile ja ühtlane ning lööb kausi küljest lahti, vajadusel lisa jahu. Riputa peale väheke jahu, kata tainakauss rätikuga ja tõsta sooja kohta kerkima. Selleks sobib hästi korraks 50 kraadini soojendatud ahi. Taina mahu kahekordistamine võtab aega u 1 tund.
Raputa lauale väheke jahu ja kalla tainas välja. Sõtku kergelt läbi. Vormi tainast meelepärase suurusega kuklid ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 15 minutiks kerkima, kata rätikuga.
Määri kukleid toasooja lahtiklopitud munaga ning küpseta 225 kraadi juures 12-14 minutit.
värskena olid kuklid väga head aga järgmisel päeval siiski suhteliselt kõvad. pole veel leidnud retsepti mis oleks järgmisel päeval ka hea ja pehme. vahele panin mustsõstramoosi ja naturaalset vahukoort.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar