Translate

pühapäev, 13. veebruar 2011

sõbrapäevatort

Reedel oli teko sisene sõbrapäeva tordi võistlus. osalejaid oli 17, pooltooted võisid kaasas olla, kaunistused pidi kohapeal valmistama ja tordi kokku ka panema. Aega selleks oli 3h ja võistlus oli individuaalne. züriis oli 3 inimest ja sponsoriks oli toikako hulgikaubandus. minu tordiks oli valge šokolaadi-kirsi toojuustutort munalikööri võikreemi ja valge martsipaniga. selle postituse puhul saan siia panna täpsed kogused kuna pidin arvestama kaalu. sel puhul tegin kodus proovitordi ja kaalusin kõik asjad ära. 3 tundi on minumeelest ilmselgelt vähe tordi kokkupanemiseks ja kaunistuste tegemiseks. ei jõudnudki täpselt aega. napilt enamvähem. ja ühe vea tegin veel- kasutasin võikreemi kõik vahele ära ja unustasin jätta ärte pritsimiseks. keerasin järelejäänud vahukommist ja martsipanist keerud allaäärde, mis jäi väga kole ja viimistlemata. väikest lõiku tordivõistluselt näitas ka tv3 seitsmesed uudised 11.02.2011. osad tordid läksid lastekodudesse ja iga zürii liige sai valida omale tordi. kõik ei olnud magusad vaid oli ka soolaseid torte. teko kodukale tuleb ka kindlasti pilte lähiajal.
Selle tordiga esimese kolme sekka ei pääsenud aga auhinnaks said veel 2 torti lisaks esikolmikule vabastuse kooli praktilisest eksamist. mina olin üks neist. väga hea auhind seegi. lisaks teko põll ja pastakas :)
eelnevalt tegin 2 proovitorti ka. pildid mõned postitused tagasi proovitortidest.
aga siis veidi nässu läinud võistlustort:

selle tordi retsept:
põhi:
5 muna
110g suhkrut
160g jahu
20g valget šokolaadi

niisutus:
150g vett
30g suhkrut
30g vana-tallinnat

vahekreem:
150g knorr vispit või 35% vahukoort
50g suhkrut
50g sidrunimahla
120g toorjuustu
100g valget šokolaadi
75g kirsimoosi või kirsitäidist

vahele:
150g viilutatud banaani

võikreem:
150g võid
110g tuhksuhkrut
85g magustatud kondens.piima
50g munalikööri "Kiiu torn"
20g sidrunimahla

kate:
350g valget martsipani

1.vahusta suhkur ja munad heledaks tugevaks vahuks, sõelu juurde jahu ja ja lisa valge šokolaad riivituna. sega aeglaselt ühtlaseks ja küpseta 23 cm vormis 170 kraadi juures u 25 min. jahuta biskviit ja keera põhi üles poole. lõika see horisontaalselt pooleks.
2.kaalu vesi ja suhkur kuumakindlasse nõusse ja lase tõusta keema. kuumuta kuni suhkrukristallid on lahustunud. jahuta ja lisa juurde vana-tallinn. niisuta biskviit.
3.vahusta vispi suhkruga tugevaks vahuks, lisa värske sidruni mahl ja toorjuust ja vahusta veel veidi. sulata šokolaad ja lisa toorjuustuvahule, sega. ja määri u 5/6 tordi alumisele poolele.
4.lao viilutatrud banaanid kreemile ja kata need teise poole põhjaga. niisuta teine pool. määri küljed ülejäänud toorjuustukreemiga ja kata õhukese biskviidiribaga. niisuta ka küljed.
5.vahusta toasoe või heledaks vahuks, lisa tuhksuhkur, kondenspiim ja vahusta ühtlaseks. lisa sidrunimahl ja liköör ja vahusta veel. määri kõik küljed ja pealmine osa võikreemiga ja vii tort korra külma.
6. rulli martsipan tuhksuhkrul ja kata tort sellega. järgi jäänud ääred mätsi kokku ja rulli uuesti, etsellest saaks teha voldilise lina. kaunista tort vastavalt soovile. roosid ja lehed kinnitasin mina šokolaadiga.

3 kommentaari:

  1. Minu meelest küll superilus. Aga tegelt ma tahtsin küsida juba ammu,et kuidas sul õnnestub need roosid sinna tordi peale nn. ronima saada?

    VastaKustuta
  2. kinnitan roosid sulašokolaadiga ja torti hoian enne roosidega katmist külmas, siis šokolaad tahkub kiirelt. ja minu rosetiga tordid on suhteliselt madalad sellepärast, et küljepealsed roosid toetavad õielehega vastu maad/tordialust. et nad pole päris õhus nagu. piisab sellest kui saad ühe suurema roosi paika siis väiksemad toetuvad juba sellele.

    VastaKustuta