Translate

laupäev, 5. veebruar 2011

raamatutort

Sai tehtud raamatutort. plaanis oli teha lilletraadist vars ja lehed jms roosile aga välja ei tulnud kohe üldse. ja tegin siis ainult martsipanist lille ja varre. kirjutada ei oska! ausõna! peaks äkki proovima ilukirja õppida. kirjaoskamatus rikub terve tordi ära. raamatutordina esimene katsetus. vahel toorjuustukreem kirsside, vaarikate ja mustikatega. katteks valge martsipan ja tekst on suhkrumassi peal. roos martsipanist. raamatu kumeruse sain kui panin alla terve biskviidi, siis kreemi, siis marjad ja marjade peale mõlemale poole sellised kitsamad ribad biskviiti ja siis uuesti kreem. teise poole biskviidist jaotasin kaheks ja jätsin väikse vahe sisse ja biskviidi peale läks võikreem munalikööriga ning sinna peale martsipan.

5 kommentaari:

  1. Väga kena ja siiras kingitus. Kord ma juba pöördusin sinu poole küsimusega ja sain sinult kenasti ka vastuse, mul on veel üks pisike küsimus. Nimelt tahtsin teada, et millist kreemi sa martsipani kihi alla paned. Äkki pakud mingi hea retsepti.

    VastaKustuta
  2. see oli sõbranna vanaemale. retseptidega on jamasti kuna teen enamasti kõike silma ja tunde järgi aga pm vahusta toasoe või nt 100g miksriga heledaks vahuks, lisa paar sl kondenspiima ja tuhksuhkrut ja sidrunihapet veidi või sidrunimahla ja lõpukskoore või munalikööri (täiskasvand inimeste puhul. vaata konsistentsi järgi kui tugevat või pehmet kreemi sul vaja on siis lisa vastavalt suhkrut, kondenspiima või likööri juurde ja vahusta. sry retsepti ei oska öelda nii :P

    VastaKustuta
  3. Kas vormisid ise raamatu kuju ,vöi valmis vorm suisa ?

    VastaKustuta