Translate

pühapäev, 27. veebruar 2011

ekleerid

eile sai esimest korda proovitud teha ekleere. sõbrannaga võtsime koos ette. seest siis nii keedetud kondenspiima kui keedukreemiga ja pealt šokolaadiglasuuriga.
keedutaigen:
1.5kl Vesi
100g Või
0.5tl Sool
180g Jahu
4tk Muna
1. Lase vesi koos rasvaine ja soolaga keema.
2. Tõsta keedunõu tulelt, vala jahu sisse ja sega tugevasti.
3. Pane nõu uuesti kuumale plaadile, kuumuta segades, kuni tainas keedunõu küljest lahti lööb ja tainatombu moodustab.
4. Lase tainal veidi jahtuda ja lisa ükshaaval munad. Kui munad on suured, võta üks vähem. Iga muna lisades klopi tainas siledaks.
5. Tainas peab olema ühtlane, paraja paksusega ja läikiv, nii et plaadile pandud küpsetised laiali ei valguks.
6. Tainast küpsetatakse kohe pärast valmistamist. Pritsi tainas läbi koogipritsi või pärgamentpaberist torbiku või pane kahe lusika abil parajad pätsikesed, rõngad või muu kujulised küpsetised küpsetuspaberiga kaetud plaadile.
7. Küpseta 220°C juures 10-15 minutit, siis vähenda kuumust 200°C-le ja küpseta veel 10-15 minutit. Lõpupoole lülita kuumus välja.
8. Ava ahjuuks ja lase küpsetistel natuke jahtuda.

keedukreem:
Koostis:
4 dl piima
2 sl suhkrut
2 kuni 3 sl nisujahu
2 muna
1 sl võid
vanilliekstrakti

Valmistamine:
Sega piim suhkruga ja lase keema. Hõõru jahu munadega hoolikalt läbi ja lisa jahutatud piimale pidevalt liigutades, et ei tekiks klimpe. Kuumuta kreemi nõrgal tulel segades, kuni kreemi pinnale tekivad mullikesed. Lisa või ja jahuta.

šokolaadiglasuuriks ajasin keema vahukoore ja suhkru, lisasin tumeda šokolaadi ja või. ekleerid tegime hästi pisikesed ja suupärased.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar