Translate

neljapäev, 30. detsember 2010

toorjuustu-puuviljatort marjadega 4kg

biskviittort niisutatud ananassi ja aprikoosi konservi mahlaga. õhuke kiht hapukat alõtša moosi, siis kiht toorjuustu-vahukoore massi. seejärel banaanid, kirsid ja mustikad ja uuesti kiht toorjuustuvahtu. siis teine biskviit ja katteks nagu näha erinevad puuviljad. äärtes on võiküpsised:
vahusta toasoe või 500g (kasutasin valio soolast võid), lisa tuhksuhkur ja 1 muna, vahusta. lisa jahu ja pritsi küpsetuspaberile läbi pritskoti. pael tordi ümber on nigel aga teist ei olnud momendil kodus. tegelikult sobiks sinna lai riidest pael ilusa suure lipsuga. puuviljade peale kasutasin ruf torditarretist samuti konservimahlaga. aga nagu näha siis ma ei ole veel selle zelatiiniga sõbraks saanud. see natuke rikub ära tordi välimuse :(
peale veel küpsetuspaberile shablooni abil ja raamatu vahel kuivatatud šokolaadi liblikad.

6 kommentaari:

  1. Selle ruf tarretise ja kompotivedeliku jama on ka minul läbi tehtud.Soovitan kasutada ikkagi vett,ja mitte väga hoogsalt kloppida,muidu tulevad õhumullid sisse .peale kannan mina silikoon pintsliga.ja tegutseda tuleb hästi kiiresti ,sest külma tordi peal tarretub see väga kiiresti.
    muidu oled väga tublide töödega hakkama saanud.

    :)

    VastaKustuta
  2. ok. aitäh. proovin kunagi uuesti seda tarretise asja :)

    VastaKustuta
  3. Mulle va'ga meeldib sinu blogi ja eriti need isua'ratavad tordid :P Ja joonistad sa ka va'ga ha'sti! :)

    VastaKustuta
  4. Fantastic ! Lihtsalt supper oled !

    VastaKustuta
  5. Tere Annika! minul on selline küsimus. Kuidas sa teed neid liblikaid šokolaadist, õigemini kuidas sa saad need kätte ja panna tordile ilma et need ära sulaks. Ma olen korduvalt proovinud teha šokolaadi kaunistusi kuid alati kui ma tahan neid kätte saada sulavad nad pehmeks. ja kui mul õnnestub kuidagi ned kätte saada siis tordil vajuvad nad ikka ära ja muutuvad pehmeks?

    VastaKustuta
  6. soojas toas ei saa seda teha ja soojade kätega ei saa seda teha. ja torti ei tohi hoida soojas siis sulavad ära jap. hoia käsi ennem sokolaadikaunistusi puutumata külma vee all ja tegutse kiirelt. raamatu panin korra koos liblikatega ka sügavkülma ja väljavõttes panin need kohe tordile ja tordi jahedasse. aga kui sul shokolaad sulab siis proovi teha neid royal icingust või ehk piparkoogiglasuurist. :)

    VastaKustuta