Translate

reede, 24. detsember 2010

pealuu maasika-kohupiima biskviittort mandlilaastudega ja martsipani kattega

üks selline erisoov siis: (panen tööprotsessi ka siia)
toidumarkeriga küpsetuspaberile piirjooned:siis kohe tagurpidi suhkrumassilevärvi ära
biskviitide vahel on kohupiimavaht, maasikad ja mandlilaastud ja kaetud õhukese kihiga vana-tallinna võikreemiga:peale tordi silumist liimisin pildi meringue powderi ja vee seguga martsipanilevärisin tordi mustaks ja kaunistasin pärlitega:

11 kommentaari:

  1. väga uhke.
    Kas nii suur kogus toiduvärvi tordile erilist maiset ei jäta?

    VastaKustuta
  2. kasutasin sugarflair extra musta ja värv ise on selline kergelt magus aga mitte kibe/mõru. just maitsesin ennem värvimist. tegelikult pole värvi võetud otse purgist vaid päris palju lahjendatud veega ka :)

    VastaKustuta
  3. Superäge! Kas need toiduvärvid, mida kasutad, on naturaalsed? Olen selles asjas ise täielik võhik...
    Olen musta torti teinud ise ka, aga martsipani söetablettidega värvides. Tulemus pole muidugi nii efektne, aga läks ka ikka täitsa mustaks:)

    VastaKustuta
  4. söetablettidega peab olema uhmer et saaks tabletid hästi katki, siis on ok. kasutan sugarflairi ja wiltoni pastavärve põhiliselt mis koosnevad E-dest :P looduslike värvidega ei saa nii erksaid tulemusi. ennem muutub vastava tooraine konsistents.

    VastaKustuta
  5. Kustkohast selline pilt saadud on, või on see enda joonistatud. Sooviks ka sellist torti teha, aga netist ei leidnud sobivat pilti.

    VastaKustuta
  6. otsi googlist skull tattoo designs. siis peaksid leidma :)

    VastaKustuta
  7. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  8. Tere! Leidsin teie blogi, googeldaes toiduvärve. Teie tehtud kook näeb tõepoolest Väga vägev välja.
    Ise soovin ka teha erilise kattega kooki (kohe lisan ka pildid), seega sooviksin natuke abi ja nõu saada, kuidas või mismoodi Eesti toidupoodidest saadaval olevate toodetega oleks mul see võimalik valmis saada. Just nimelt kate, sest kook ilmselt on lihtne :) Loodan, et oskate ja saate mind natuke aidata, olen ka selle koha pealt võhik.

    http://www.bisousatoi.com/2010/11/iphone-cake.html pildid on siin blogis
    Ette tänades,
    M

    VastaKustuta
  9. selle tegemine on selline nikerdamine aga kõigepealt vajad sa toiduvärve erinevaid. kindlasti musta ja siis teisi. halba ei teeks ka martsipani nuga või voolimispulk. et lõigata välja vastavaid kujundeid. nendega on lihtsam väikeseid detaile ka teha. mina teeks nii et värviks suhkrumassi või martsipani katte mustaks ja siis kleebiks sinna nupud külge või kasutaks valmis kujul musta massi. vajad pritskotti ja ümarat nr 1 v 2 tülle. et teha täppe ja ülemist äärt kirjutada. alumise ääre jaoks ka suuremat sakilist tülle. neid asju leiad koogimeister.ee või suhkrukunst.ee nt :) või saada tordi pilt neile ja nad panevad sulle vajaliku komplekti kokku :) vajad kreemi silumiseks ka kas paletti või saab ka laiema noaga tehtud.

    VastaKustuta