Translate

laupäev, 25. detsember 2010

võiroosid

Sain eile jõuluvanalt lõpuks köögikaalu ja täna kohe mõtlesin võiroose teha. vett panin natuke vähem kui retseptis ett nähtud ja kasutasin kuivpärmi vastavalt pool pakki poole koguse saiade peale. retsept ise kg-des:
jahu 0.7
suhkur 0.05
pärm 0.025
sool 0.015
vesi u 0.3
või 0.2 (kasutasin valio soolast võid 500g ja on väga hea või!)
muna 1tk
sõelu jahu ja lisa kuivained (sool 0.01) ja lõpuks soe pärmivesi või kuivpärmi puhul lihtsalt vesi, sest kuivpärm segatakse jahu sisse.
vii taigen kerkima.
pärast kerkimist rulli taigen lahti jahusele lauale ristküliku kujuliselt.
sega ülejäänud sool võiga. (mina kasutasingi soolast võid)
määri 0.07 kg toasooja võid näppudega 2/3 taignast ja pane taigen 3ks kokku nii et 1-ks keerad ära puhta kolmandiku võisele poolele ja teiseks teine ots sinna peale. siis jääb iga kihi vahele võid. nagu voldik.
lase 10 min seista laual. ja rulli seejärel uuesti ja toimi samuti 0.07 kg võiga ja uuesti kolmeks kokku.
lase seista 10 min ja rulli taigen uuesti ja lõika kõigepealt ära ääred et taigen lehestuks ja siis lõika välja ruudud ja murra siis kõik ruudu nurgad keskele kokku. (mina tegin natuke vale liigutust ja vajutasin nurgad keskele üksteise peale aga tegelikult tuleks nurgad vajutada keskele 4 sõrme kasutades. iga nurga jaoks 1 sõrm. siis kerkivad nurgakesed ka püsti. mul seda ei juhtunud) ja vii kerkima.
siis määrin munamäärdega ja küpsetan. otse kuumalt määrin üle sulatatud rasvainega.
kraade siia ei kirjuta sest oleneb rooside suurusest. mina tegin pisikesed suupärased. u poole väiksemad kui poes. koolist on ikka kasu ka! :)
teine katsetus:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar