Translate

reede, 24. detsember 2010

liköörid

See aasta sai ise tehtud osad kingid. üks neist oli siis piparkoogiglasuurist kirik (ühes vanemas postituses/ uuendatud) ja likööre proovisin ka teha. üheks likööriks arancello. mõtte sain nami-nami foorumist. panen siia oma mugandatud retsepti
Koostis:
10 apelsini
1 kaneelikoor
2 kuni kardemoni kupart
0,5 vanillikauna
0,5 l viina
250 g tuhksuhkrut
2,5 dl keeva vett
pese apelsinid koori kartulikoorimisnoaga ja topi koored pudelisse koos muude maitsetega ja viinaga. hoia pudelis u 2 nädalat aegajalt loksutades. 2 nädala möödudes keeda vesi ja sulata suhkur seal sees, jahuta ja lisa liköörile. veel nädal lase maitsestuda. villi puhastesse pudelitesse.

Teine mõte oli seoses apelsinidega apelsini viin.
Koostis:
0,4l viina
apelsini koori niipalju kui pudelisse mahub
0,5 vanilli kauna
pane koored ja vanilli likku viina ja hoia pudelis vähemalt 2 nädalat. villi 2 nädala möödudes viin ilusasse pudelisse. pista sinna vanilli kaun ja apelsini koort dekoratsiooniks.

Koorelikööri sain ka täna Nami-nami foorumlase Marju abistavale käele. (tänan retsepti lingi eest!) retsept siin: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/4904/christmas-cream-liqueur
ja pildid:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar