Translate

esmaspäev, 16. juuni 2014

Rabarberikoogikesed Pariisi moodi. välimuselt alla arvestust maitselt imelised ehk katse nr 1

Kõigepealt- millest selline nimetus? aga sellest et olen teinud Pariisi õunakooki varem. seekord tegin muffinipannil ja rabarberiga. õunakoogi retsept siin: http://pozatajapozataja.blogspot.com/2013/09/pariisi-ounakook.html
aga kuna tegin pool kogus ja natuke muutsin siis panen siia konkreetselt ka kirja mida ja palju läks.

65g jahu
40g suhkrut
0,75 dessertlusikat küpsetuspulbrit
tsip soola
vaniljeseemneid poolest vaniljekaunast
2 muna
1,5spl õli
50ml piima
350g tükeldatud rabarberit

kuumuta ahi 180 kraadini pöördõhk ja pane muffinivormi paberid valmis. sellest kogusest sain 10 kooki.sega kuivained ja vaniljeseemned omavahel. lisa muna, õli ja piim ja väikesteks tükkideks tükeldatud rabarber. vala segu paberitesse ja küpseta u 25-40 min.

kate
1 muna
70g pruuni suhkrut
50g sulatatud võid

sega kattematerjal kokku. ja vala koogile ja küpseta veel u 10 minutit. jahuta koogid vormides ja serveeri.

päris originaalretsept siin

minu katsetuste tulemus: välimus- alla igasugust arvestust. muffinipaberites seda kooki teha ei saa sest ei tule paberi küljest lahti. lisaks vajusid ahjust võttes alla.
maitse- lausa imeline ja mahlane. krõbe suhkrukoorik. 10 tki sõin üksi ära korraga peale jahtumist. järgmine kord teen korrektuurid ja kirjutan siis uuesti mis sai. aga ütlen et rabarber on parem kui õun sest on hapukam maitse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar