Translate

laupäev, 14. juuni 2014

passioni ja mangomousse 6+1 tk. pärlipulmaks

põhjadeks kasutatud:
1pk digestive küpsiseid purustatuna
2spl suhkrut
150g võid

vooderda vormid tordilindiga ja sulata või ning sega küpsise-suhkrupuru sisse. suru põhjad tihedalt vormidesse.

passionimousse: (19cm vormis)
400ml vahukoort
1spl suhkrut
100g exquisa toorjuustu
1 passioni mahl
sorts sidrunimahla
monini passionipüree
12g zelatiini

kate:
1 passionivili
monini passionipüree
pool kogust valmis clarot.

mangomousse: (7cm läbimõõduga vormid 6 tki silikoonalusel)
400ml vahukoort
1,5spl suhkrut
100g exquisa toorjuustu
1 mango püreeritud ja läbi sõela aetud
12g zelatiini

kate:
0,5 püreeritud ja sõelutud mangopüreed
pool kogust valmis clarot.

vahusta koor suhkruga ja lisa toorjuust. jaga segu pooleks ja ühele poolele lisa sisse paasioni mahl ja püree ja teisele poolele mangopüree.

pane zelatiin külma vette paisuma ja seejärel sulata pliidil. ning sega vahtude hulka ning vala kohe segud tordilindiga vooderdatud vormidesse.
seejärel pane koogid esialgu tavalisse külma mõneks tunniks, seejärel sügavkülma. serveerimise päeval või päev varem võta koogid sügavkülmast ja valmista neile katted.

Claro:
200ml vett
60g suhkrut
25g clarot.

sega claro pulber ja suhkur, aja vesi keema ja lisa segu sinna hulka. kuumuta kuni kõik tükid on sulanud.
seejärel jaga claro pooleks ja lisa poole sisse passioni sisu ja püree ning kuumuta kuni segu on ühtlane ja vala koogile. ja seejärel mangopüree ja samuti kuumuta kuni segu on ühtlane. vala külmunud kookidele ja pane korraks külmikusse tahkuma.  seejärel eemalda külgedelt tordilindid.
kaunistatud on valge glasuuriga, shokolaadi pärlitega, glasuuri dipitud murelite ja glasuurist valmistatud krussidega (kasutades samuti tordilinti). muidu eelistan alati valget shokolaadi aga seekord tundus lumivalge glasuur paremini sobivat.

tordid on kinnitatud seekord kuld-hõbe aluspapile sulatatud shokolaadiga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar