Translate

kolmapäev, 4. juuni 2014

rabarberikook munavalgekattega

Nonii. Facebooki koogimeistri grupis on hullus. päriselt ka minge vaadake kui ei usu. kes oma rabarberikoogipilti üles ei riputa pole mingi tegija. ega ma ka kehvem olla ei saa pärast visatakse veel grupist välja eksole :D tegin ka siis seda "väga head rabarberikooki". retsepti autorile viitan ka kenasti nagu viisakad inimesed ikka : originaalretsept siin
nagu ikka siis ei suutnud päris järgi teha retsepti ja biskviitpõhi ei isutanud üldse. selle asemel võtsin toidutarest muretaigna retsepti. panen siia veel kõik eraldi ka kirja kui keegi peaks tahtma oma blogi või retsepti ära kustutada.

põhi:
150g jahu
100g võid
50g suhkrut
1 muna
tsip soola
0,5tl küpsetuspulbrit

sega jahu, sool, suhkur ja või enamvähem pudiliseks. lisa muna ja mätsi taignaks. aga vaata et üle ei mätsi siis hakkab taigen venima. ja laota küpsetuspaberiga kaetud 24cm vormi põhja. torka kahvliga augud sisse ja küpseta 185 kraadises ashjus altpealt helepruunikaks.

vahekiht:
3 munakollast
65g suhkrut
300g hapukoort
1spl tärklist
400g rabarberit

vahustamunakollased tugevaks vahuks suhkruga. sega juurde hapukoor, tärklis ja tükeldatud rabarberid. kalla segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel u 15 min.

kate:
3 munavalget
2spl suhkrut

vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks ja määri poolküpsenud vahekihile. ja küpseta veel u 10 min ja seejäral võta ahjust välja jahtuma.
minu tulemus selline. besee vajus täiega lössi aga maitselt oli väga hea ja ma usun et palju parem kui biskviitpõhjal oleks olnud :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar