Translate

laupäev, 28. september 2013

Pariisi õunakook

Leidsin retsepti toidutarest ja tundus väga lihtne ja ahvatlev. tahtsin siis ise ka järele proovida. originaalretseptis on 1sl küps pulbrit ja 0,25sl soola. ma ei tea kogused tundusid imelikud. ok panin dessertlusikatäie küps pulbrit aga soola panin küll veerand tl. vb on need õiged aga mulle tundusid natuke suured kogused. panen siia oma muudetud variandi juba arvutatud grammideks ka ja postituse lõppu ka originaalviite.

90g jahu
85g suhkrut
1 dessertlusikatäis küps. pulbrit
0,25tl soola
1tl vaniljesuhkrut
3 muna
3sl õli
100ml piima
700g õunu

 kate:
70g pruuni suhkrut
1 muna
50g sulatatud võid.

Määri 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad võiga. Kuumuta ahi 180 kraadini pöördõhk. Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillsuhkur. Lisa muna, õli ja piim.Sega õunaviilud tainasse ning vala segu koogivormi. Küpseta ahjus 25-40 minutit. Vahepeal valmista kate. Sega omavahel pruun suhkur, muna ja sulatatud või ning vala koogile. Küpseta veel 10 minutit. Jahuta vormis 10 minutit ja 
serveeri.
koogi tüki valasin üle vaniljekastme pulbrist tehtud kastmega ja lisasin röstitud mandlilaaste.
oriinaalretsept siinhttp://toidutare.ee/rahvusk%C3%B6%C3%B6gid/prantsuse/FFBF/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar