Translate

pühapäev, 23. märts 2014

suussulavad mandliküpsised

175g võid
85g suhkrut
tsip soola
1 muna
25g vett
100g mandlijahu
180g nisujahu

vahusta või suhkruga ja soolaga heledaks vahuks. lisa muna ja vahusta ühtlaseks ja siis lisa sorts haaval vesi. ma jaotasin antud 25g 3ks. kuna korraga palju vett lisades võib või tükki minna aga hea tulemuse saamiseks on vaja ühtlast pehmet massi. Seejärel lisa taignale mandlijahu ja nisujahu ning sega käega ühtlaseks. ära liiga palju sega kuna taigen läheb siis venivaks ja raskeks. pärast on raske pritsida. täpselt niipalju et mass oleks ühtlane. pritsi küpsetusplaadile nr 10 ümara tüllega törtsud. ja vajuta märja näpuga tipud maha ennem küpsema panemist. küpseta 180-200 kraadi juures pöördõhuga.
sellest kogusest saab 2 plaaditäit küpsiseid. kui tahad asja veel mandlisemaks või küpsiseid huvitavamaks muuta võid nad poolenisti sulatatud šokolaadi kasta või ennem küpsetamist mandlilaaste peale panna neile.
tegelikult on see kevadlillede retsepti järgi tehtud lihtsalt natuke mugandatud vastavalt vajadusele. ja tõesti küpsised on väga head ja suussulavad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar