Translate

pühapäev, 30. märts 2014

merevaiguglasuur

panen glasuuri siia eraldi ka kirja.

glasuur:
200g merevaiku
250g tuhksuhkrut
60g võid
sorts sidrunimahla
sega kõik peale sidrunimahla kokku ja pane korraks pliidile minut-paar. kuni segu on ühtlane ja või sulanud. lase nuimiksriga segu ühtlaseks massiks, lisa vahepeal sidrunimahl ja lase jahtuda sest algul on kreem päris vedel. hiljem külmikus tõmbab mõnusaks kreemiseks.
MÄRKUS:
olen proovinud sama kreemi teha muu firma sulatatud juustust ja ei õnnestunud- juustutükid jäid sisse ja kreem liiga vedel. seega eelistan merevaiku iga kell et mitte koguaeg katsetada kas tuleb välja või mitte.
soojana:
peale jahtumist on ka glasuur üpris vedel ja koogi peale saab panna suhteliselt õhukese kihina. kui on soovi glasuuri paksemalt panna siis vahusta juurde sellele kogusele 50-75g võid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar