Translate

esmaspäev, 31. märts 2014

porgandikook merevaiguglasuuriga ja freesiakimbuga

olen seda retsepti korduvalt ennem teinud aga panen siia uuesti retsepti:
porgandikook:
4 muna
300g suhkrut
4-5 porgandit peenelt riivitud
300g jahu
2tl kaneeli
2tl küpsetuspulbrit
2tl vanllisuhkrut
2tl õli

vahusta muna suhkruga, lisa õrnalt riivitud porgand ja maitseainetega segatud jahu. lõpuks õli. küpseta 170 kraadi juures kuni on läbi küpsenud. katsu grilltikuga.

glasuur:
(selle tordi jaoks tegin topeltkoguse)
200g merevaiku
250g tuhksuhkrut
60g võid
sorts sidrunimahla
sega kõik peale sidrunimahla kokku ja pane korraks pliidile minut-paar. kuni segu on ühtlane ja või sulanud. lase nuimiksriga segu ühtlaseks massiks, lisa vahepeal sidrunimahl ja lase jahtuda sest algul on kreem päris vedel. ja kuna seekord oli kreemi palju siis tahtsin et ta poleks nii vedel sest muidu saab teda ainult õhukese kihi panna siis vahustasin kreemile juurde 150g võid.
 koogil on kreem siis vahel ja peal.
koogi katsin 180g röstitud mandlilaastuga ja kaunistasin suhkrufreesia kimbuga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar