Translate

laupäev, 9. juuni 2012

želatiinimullid

Leidsin cakecentralist ammu juba ühe toreda tutoriali ja pole siiani olnud võimalust seda katsetada aga kuna pereringis väike tähistamist vajav üritus siis sellest saab minu täielik katsetuste jada. üheks neist on needsamad zelatiinimullid.
selleks läheb vaja:
75g zelatiini santa maria (kasutasin pildil oleva koguse pallide kohta 60g ja sp jäi mõni mull 1 kihiga)
150g vett
veepomme (väiksed õhupallid)
teipi

tee nii:
1.puhu õhupallid erineva suurusega pallideks ja keera otsale sõlm peale. nüüd võta õhupalli teine ots ja keera puhumiseotsaga kokku ja teibi ots kinni. nii saad ilusad ümarad pallikesed ja koha kust kinni hoida neid zelatiini kastes. määri kõik pallid taimerasvaga õhukeselt üle, et zelatiin lahti tuleks paremini.
2. pane kuumakindlasse kaussi külm vesi ja sega sinna sädelus või värv või jäta värv panemata, kuidas soovid. mina kasutasin rainbow kuldset sädeluspulbrit. ja lisa zelatiin. lase 5 min paisuda ja kuumuta siis pliidil. vaata et selle sisse tuleks võimalikult vähe kulle v parem üldse mitte ja et zelatiin oleks kindlasti sulanud. hoidu zelatiini keetmisest.kui tekib vaht siis see on vaja eemaldada.
3. võta palliksee teibist kinni ja kasta pall zelatiini sisse, tilguta üleliigne zelatiin maha ja kuivata natuke näppude vahel palli keerutades et ei tekiks tilgakohta kuskile. ma puhusin peale ka kiiremaks kuivatamiseks. samas võib ka puhuri ette panna korra ja kuivata kas näiteks pirukaviilutajal või mina kuivatasin munarestil. aegajalt on zelatiini vaja sulatada uuesti see oleneb mullide kogusest ja sellest kui kiirelt tegutsed. korda sama asja 2 kihiga.
4. želatiinil lase kuivada üleöö või parem 24h. mina olin kärsitu ja vaatasin samal õhtul et see on juba kuivanud, enam näppude külge ei hakka ja võtsin pallid seest ära. minu mullid olid hommikuks vajunud natuke lössi. niiet kindlastiüleöö vaja lasta kuivada neil. vajuta näpu või mingi pulgakesega zelatiini äär lahti teibi ümbert. ja siis lõika käri otstega pall katki ja eemalda pall. lõpuks võid soovi korral mullid airbrushiga üle lasta värviliseks või sädelevaks. mina kasutasin kuldset puudrit zelatiini sees ja hiljem airbrushis ka natuke tumedamat kuldset.
pallid ei maitse kindlasti hästi aga kaunistuselementdeks piisavalt erilised küll, et teha midagi teistsugust vaheldust lilledele.
sellel pildil siis õhupallid zelatiini all.
Siin pildil õhupallid värskelt seest ära võetud
 Siin samad mullid järgmisel päeval kuldse puudriga ja airbrushiga üle värvitud ja natuke vajunud lössi. mõni mull on õhumullidega mis zelatiini sisse jäid ja sp ei tohikski zelatiinis olla ühtegi mulli. tordile kinnitades jäävad auguga pooled siis tordi poole.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar