Translate

neljapäev, 21. juuni 2012

keedutaigen

panen siis keedutaigna ka siia eraldi üles.

1,5kl vett
0,5tl soola
100g võid
180g jahu
4 muna
aja sool, vesi ja või keema. võta pott tulelt ja lisa jahu. sega korralikult ja pane pliidile tagasi. sega kuumal pliidil seni kuni taigen poti küljest lahti lööb. võta taigen pliidilt ja lase natule jahtuda. lisa ükshaaval munad ja sega peale iga muna. pritsi taigen kohe peale vlmis saamist ja küpseta 220 kraadises ahjus 10-15 min ja siis keera ahi 200 kraadi peale ja küpseta veel 10-15 min. ja valmis nad ongi. kui jahtudes kerkinud tuuletaskud ära vajuvad pane nad uuesti ahju. nad tõusevad uuesti üles.

 selline siis värskelt pritsitud keedutaigen:
 

1 kommentaar:

  1. Aitäh nenede ülespandud retseptide eest. Teie retseptide järgi tehtud ekleerid keedukreemiga olid lihtsalt võrratud. Ehk oleks võimalik ka saada seda karamelliglasuuri retsepti see näeb väga isuäratav välja.

    VastaKustuta