see siis sama tordi teine katsetus.
500g suhkrut
120ml külma vett
250ml munavalget ehk 8-10 munavalget
680g magedat võid
2tl vaniljesuhkrut
100g valget šokolaadi
sidrunihapet maitse järgi
pane suhkur ja vesi paksupõhjalisse potti ja aja keema. kui see on keenud 5-7 minutit, pane mikser täiskiirusele ja vahusta munavalgeid u 2 min. siis võta pliidilt siirup ja kalla see peene joana munavalgevahtu samal ajal vahustades. kui terve siirup on lisatud peaks munavalgekreem välja nägema tihe. lisa ka sidrunihape. vahusta seda edasi u 10 min kõrgel kiirusel nüüd peaks meringue olema valmis ja jahtunud parajaks ja tihedaks massiks. pane mikser uuesti täiskiiruse peale ja hakka lisama võid. või peaks olema toasoe ja lisa teda täiskiirusel vahustades väiksemate tükikestena kuni kõik või on lisatud. lõpuks madalamal kiirusel lisa vaniljesuhkur või vaniljeekstrakt ja sulatatud valge sokolaad. seda võikreemi võib teha ka ilma sidrunihappeta või misiganes muude maitsetega. maitselt ja koostiselt sellina mahe ja väga maitsev pole selline raske ja võine nagu see tavaline võikreem mida lillede tegemiseks kasutatakse. kindlasti on selline võikreem minu edaspidises nimekirjas.
praegu näeb selle võikreemi pilti mullidega tordil paar postitust edasi aga järgmine kord teen kreemist eraldi pildi ka kuna viimasel ajal on inimestel tekkinud erinevaid küsimusi siis pilt ütleb kõik miline antud kreem peaks välja tulema.
originaalretsept siin : http://cakecentral.com/recipe/italian-meringue-buttercream-imbc
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar