Translate

laupäev, 17. september 2011

pulmatort vol.2 lõpptulemus

Täna on siis teine päev ja eile tehtud pooltooted oli vaja nüüd kokku panna ja kaunistada. katsin kõik korrused veel imeõhukese võikreemi kihiga ja katsin martsipaniga. panin sisse toed. tugedeks kasutasin bambustikke ja kuna see mu esimene suurem korrustort siis tugedega väga ei koonerdanud. ei tahtnud võtta riski et miski ära vajub vms. suurele alusele kleepisin siis 2poolset teipi et alumine korrus suurele alusele kinnitada. teiste korruste kinnitamiseks kasutasin valget shokolaadi. kaalusin ära ka kõik korrused ja arvutasin maha aluspappide kaalu ja sain kaaluks 9,2kg. kaalu annavad juurde veel kaunistused ja endalegi imesuseks suutsin seekord suhteliselt täpselt jääda soovitud kaalu eriti veel korrustordi puhul. muidu alati läheb kaal üle ja vahest kohe palju. ladunud korrused yksteise otsa ära, sidusin iga korruse ümber lipsud ja siis suhkrumassist kortsus kanga imitatsioon. rullisin suhkrumassi ära ja lõikasin pika alt laieneva ristküliku ja sättisin tordile ära. ülemise otsa kinnitasin valge sokolaadiga teised korrused kleepusid ise martsipani külge piisavalt. roosid on martsipanist ja eelnevalt valmis tehtud. samuti royal icingust liblikad ja roosilehed. roosid on punasest martsipanist ja airbrushiga toonitud tumedamaks. seejärel peale kangast kinnitasin kuju valge sokolaadiga. üleüldse on kõik detailid kinnitatud tordile valge sokolaadiga. seejärel roosid, siis lehed ja lõpuks liblikad. kasutasin ära kõik soovid (lipsud, punased roosid, valged liblikad ja kangaimitatsioon + kuju) ja kate tuli suhteliselt külluslik aga pruutpaar vist pidigi olema selline teistsugune :) loodan et neile selline teostus sobib. algul kui kõik korrused said paigutatud tundus et korruste kõrgused ja sammu vahed on kuidagi valed kõik erikõrgusega jms. aga kui juba lipsud peale tulid kadus see häiriv tunne ära ja lõpptulemuses ei häiri erisugused korrused. ma usun et esimese korrustordi kohta polegi nii paha! eksju!?Kahepoolne teip 1 korruse alla:

4 kommentaari: