Translate

reede, 16. september 2011

pulmatort vol2. ettevalmistused

Jaotan tegemise 2te päeva ja kahte postitusse.
2 päeva, 4 korrust, hunnik toorainet ja tegemise rõõm. alustan siis algusest üritasin terve protsessi jooksul võimalikult palju asjade käiku kaameraga üles ka võtta. tordisooviks oli 10 kg kohupiimatorti. kõigepealt valmistasin ette aluse 50sest penoplastist. 52x52cm pakkisin selle ilusti pakkepaberisse aidates pealt ja külgedelt 2 poolse vaibateibiga, alt läbipaistva ja mcaiveri teibiga, kuna läbipaistev ei tahtnud hästi peno külge hakata. kasutasin seekord pruuni paberit et tort paremini esile tuleks ja et naturaalvalge martsipan valge peal oleks liiga kollane paistnud. kui ma pakkepaberit ostsin siis ma ei suutnud valida valge ja tumepruuni vahel ja võtsin mõlemad, aga valge sobiks ehk suhkrumassiga kaetud tordi alla. nii, alus valmis, kaalusin ära vahealused- needsamad mis on fooliumiga kaetud. kaaludeks väiksemast suuremani 46g, 78g, 112g, 212g. seejärel küpsetasin põhjad. suure aluse läbimõõt on 38 cm selle biskviidi sain 3x 4 munaga põhjast, järgmise korruse läbimõõt on 28cm ja põhja sain 7st munast ja selle põhja küpsetasin vormis. järgmine korrus- läbimõõt 23m ja põhi 6st munast biskviidiga vormis küpsetatuna ja viimase korruse läbimõõt 17,5cm ja põhja sain 4 munast plaadibiskviidist välja lõigates. viimasele korrusele jäi 3 kihti biskviiti teistele 2. niisutasin põhjad pritsisin ääred kooreliköörivõikreemiga ja otse niisutatud biskviidile said banaaniviilud. siis õhuke kiht kohupiimakreemi: (5pk vahukoort vahusta suhkruga,lisa 5pk kohupiima ja 500ml keedukreemi ilma lisanditeta ja sega miksriga korraks kiirel kiirusel.) kohupiimakreemile külmutatud vaarikad ja mustikad ja siis uuesti kiht kohupiimakreemi ja järgmine kiht biskviiti, siis niisutus ja katsin üleni koorelikööri võikreemiga. võikreemiks kulus 1,08kg võid ja muid koostisosi. võikreemi retsept masside ja kreemide all ka kirjas.
kuju on mul ka. selle tellisin pruutpaar.ee ja maksin 23 eurot + postikulu. pruutpaar andis mulle tordi osas vabad käed, oli ainult soov et oleks punased roosid, sest need on ka kimbus ja martsipani põhi. ja lisaks vihjeid veel, et valged liblikad, kortsus "kangas" ja lipsud ümber tordi. et pidin need kuidagi siis kokku sobitama.teisel päeval. olnud korrused eraldi kõik ööläbi külmikus võikreemi all. katan korrused martsipaniga ja hakkan torti kokku panema.

7 kommentaari:

  1. Mul on selline küsimus, et mille peale Sa need tordikorrused panid? Kas see on mingi spets materjal? Ja see paber, mis sa aluseks panid, kas see läbi ei vetti ja kooki lahtilõigates koogi külge ei jää`?

    VastaKustuta
  2. suure aluse katteks on tavaline kinkepakipaber. aga suure aluse paber ei saa vettida sest see ei puutu otseselt tordiga kokku, kuna kõikidel korrustel on all eraldi fooliumiga kaetud alused (ka alumisel korrusel). korruste alused on sellised: http://www.suhkrukunst.ee/product.php?id_product=1324

    VastaKustuta
  3. ja kõige alumise korruse kinnitan suurele alusele kahepoolse vaibateibiga et transpordil ei libiseks. tegemise teisest poolest saab lugeda täna õhtul :)

    VastaKustuta
  4. Tere,
    mäkerdan ise ka torte hobi korras,
    ja külastan Sinu blogi pea igapäev et uudistada mida põnevat sa teinud oled:)

    nüüd siis on mul käsil 30.sept, suur pulmatordi vamistamine,ja mul tekkis küsimusi natsa,1.kas martsipani valmistad ise?
    ja need bambusetikud mis toestuseks panid,võtsid tordi seest välja või jätsid sisse?

    jään vastust ootama :)

    päikest :)

    VastaKustuta
  5. martsipani ostan toikakost 5kg korraga. see on palju elastsem kui isetehtud ja toed jäävad isse ja lõikamisel v vahetult nnem seda eemaldatakse. ses muidu on raskel tordil väga suur võimalus kokku kukkuda juba transpordil. sest biskviit ja kohupiimakreem pole kumbki väga kandev materjal. kui need pulgad ennem kokkupanemist eemaldada siis poleks nende panemisel pointi :)

    VastaKustuta
  6. Tere! Sinu tegemisi vaadates ja imetledes tekkis endalgi hirmus tahtmine üks korrustort prooviks valmis meisterdada. Kuid tekkis selline küsimus, kuidas sa kinnitasid tordi korrused üksteise külge, et need paigast ei nihkuks?

    Tervitades
    Tiina

    VastaKustuta
  7. tere! kinnitasin/kleepisin korrused sulatatud valge šokolaadiga

    VastaKustuta