Retsept võetud siit: http://toiduteemal.blogspot.com/2011/05/rabarberikook-biskviitkattega-puhas.html ja natuke muudetud enda järgi.
põhi:
150g jahu
50g suhkrut
1 muna
100g võid
Sega kuivaineid, lisa need külmale võile, löö samasse lahti muna ning haki
koostisosad läbi kuni ühtlase puru tekkimiseni. Suru tainapuru palliks ning
aseta ca 1 tunniks külmkappi. Külmkapist võetud tainas rulli ca 0,5 cm paksuseks
või lõika tainast noaga seibid ning kata nendega ahjuplaadi põhi ühtlase kihina.
Küpseta 180-200 kraadi juures ca 10 minutit helepruuniks;
vahele:
300g rabarberit
3-4spl suhkrut
natuke kaneeli
vaniljesuhkrut
2 püreestatud banaani
kate:
3 muna
3spl suhkrut
3spl jahu
Vahusta mikseriga munad ja suhkur hästi tugevaks vahuks, sõelu sisse jahu,
sega õrnalt läbi ning kalla rabarberitele peale. Küpsetada 180-200 kraadi juures
umbes 20 minutit. Kui pealis kipub liiga kiirelt pruunistuma, alanda veidi
kuumust. Liiga kiirelt küpsenud koogi biskviittaina kiht võib muidu tooreks
jääda.
Peale raputa tuhksuhkrut.
esmaspäev, 27. mai 2013
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar