Retsept võetud siit: http://toiduteemal.blogspot.com/2011/05/rabarberikook-biskviitkattega-puhas.html ja natuke muudetud enda järgi.
põhi:
150g jahu
50g suhkrut
1 muna
100g võid
Sega kuivaineid, lisa need külmale võile, löö samasse lahti muna ning haki
koostisosad läbi kuni ühtlase puru tekkimiseni. Suru tainapuru palliks ning
aseta ca 1 tunniks külmkappi. Külmkapist võetud tainas rulli ca 0,5 cm paksuseks
või lõika tainast noaga seibid ning kata nendega ahjuplaadi põhi ühtlase kihina.
Küpseta 180-200 kraadi juures ca 10 minutit helepruuniks;
vahele:
300g rabarberit
3-4spl suhkrut
natuke kaneeli
vaniljesuhkrut
2 püreestatud banaani
kate:
3 muna
3spl suhkrut
3spl jahu
Vahusta mikseriga munad ja suhkur hästi tugevaks vahuks, sõelu sisse jahu,
sega õrnalt läbi ning kalla rabarberitele peale. Küpsetada 180-200 kraadi juures
umbes 20 minutit. Kui pealis kipub liiga kiirelt pruunistuma, alanda veidi
kuumust. Liiga kiirelt küpsenud koogi biskviittaina kiht võib muidu tooreks
jääda.
Peale raputa tuhksuhkrut.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar