Translate

laupäev, 18. mai 2013

porgandikeeks merevaigu glasuuri ja mandlilaastuga

põhi:
4 muna
300g suhkrut
4-5 porgandit peenelt riivitud
300g jahu
2tl kaneeli
2tl küpsetuspulbrit
2tl vanillisuhkrut
2tl õli

vahusta muna suhkruga. lisa riivitud toores porgand ja lõpuks jahu (segatuna muude kuivainetega) ja õli. küpseta 170 kraadi juures kuni on läbi küpsenud. mina kasutasin tikumeetodit et kui tiku külge enam midagi ei jää on kook valmis.
jahuta kook maha ja kata glasuuriga. värske glasuuri peale võid soovi korral panna röstitud mandlilaastu.

glasuur:
150g merevaik juustu
60g võid
250g tuhksuhkrut.

sega ained kokku ja kuumuta pliidil üle. et suhkrut enam tunda pole glasuuris. lase saumiksriga segu ühtlaseks ja tükid välja.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar