Translate

pühapäev, 30. jaanuar 2011

šokolaadimass

teen šokolaadimassi ise. selleks vajan:
283g šokolaadi
113g maisisiirupit
sulatan šokolaadi (ei pea tempereerima) ja lisan sinna hulka maisisiirupi. kuna eestis puhast maisisiirupit saada pole siis kasutan stockmannist ostetud pannkoogisiirupit, mis on vahtrasiirupi maitseline. ja sp ei saa teha valgeid roose kuna siirup värviks šokolaadi tumedamaks. segan need kokku ja määrin küpsetus paberila ja jätan tahenema toa temperatuurile või kui kiiresti vaja siis külmikusse. kui mass on tahenenud mätsin selle kokku ja et ta oleks paremini käsitletav siis võib seda massi segada suhkrumassi või valge martsipaniga ja voolida samuti nagu muid masse.

3 kommentaari:

  1. kas tavaline suhkrusiirup ka sobiks. see Dan sukkeri hele näiteks

    VastaKustuta
  2. kusjuures olen sellele ka ise mõelnud. konsistents väga sarnane. aga kahju et täiesti läbipaistvat siirupit meie lettidelt ei leia:(

    VastaKustuta
  3. aga proovimiseni pole veel jõudnud. aga proovi!

    VastaKustuta