Translate

reede, 9. november 2012

Zelatiinililled

Leidsin internetist ühe laheda lillede tegemise õpetuse aga kuna päris täpselt nii välja ei tulnud siis natuke muutsin teguviisi. esimese korra kohta polegi nii halb. täpsustan keegi jagas seda õpetuse linki kuskil.
vajad  erineva paksusega lilletraati, silikoonmatti, kääre v nuga, toiduvärvi
14g želatiini (pulbrit) kes tahab lehtedest teha see otsib ise netist vahekordade tabelid üles.
1/2 cup külma vett mul on metallist 1cup mõõdunõu ja sp ei hakanud vaeva nägema grammideks arvutamisel. ausaltöelda ei kaalunud ka ära seda.

Pane zelatiin külma vette ja lase seista.
sulata zelatiin pliidil või mikrouunis ja korja pealt ära vaht ning lisa toiduvärv. vääna traatidest sobiva kujuga õie kroonlehed nii et traadi otsad jääks varre poole lahtiselt. kroonlehe lõpetamise juures piisab mõnest keerust ja pane nad silikoonmatile ning vala zelatiin nende sisse. pole sest midagi kui üle ääre läheb. lase ära tarduda ja võta kroonlehed silikoonmatilt ja lõika kääridega v noaga traadi äärest yleliigne zelatiin ära. vääna kroonlehed kumeraks soovi korral. võta õie tolmukad ja keera need peenikese traadiga omavahel punti ning kinnita lilleteibiga. nüüd hakka õielehti järjest tolmukate ümber keerama lahtiste traadi otstega ja lõpuks keera traadist punutud vars lilleteibi sisse j vääna kroonlehed sulle sobivasse kujusse. sellised lilled pole söödavad aga näevad siiski küllalt effektsed välja. Aga peab arvestama et želatiin tmbab kuivades kokku seega järgmisel päeval olid kroonlehed krõps kõvad ja natuke kokku kuivanud ja ei kattunud enam teineteisega.
originaal link siin:  http://www.sugarcraft.com/catalog/misc/gelatinflowers.htm
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar