Translate

laupäev, 27. november 2010

võikreemitort füüsali-astelpaju-toorjuustukreemiga

Proovisin siis teha seekord korvimustrit. sisuks on porgandibiskviit ja vahukoore-toorjuustu-püreeritud füüsali ja astelpaju kreem mis on tugevdatud zelatiiniga. ja katteks siis hapukas võikreem ja martsipanist lilled.

teisipäev, 23. november 2010

südamekujuline kirsi-mascarpone tort martsipani kattega

Mul üks sõber tuli laevalt töölt ja tulles tegi naisele üllatuse. soovis minult lihtsat, südamekujulist ja punast torti. peale kirjutada Armastan. sisuks valisin mascarpone toorjuustu-vahukoore-sidruni kreemi rohkete kirssidega. vahele läksid veel banaaniviilud. praegu on poes banaanid nii head! ennem katet veel hapukas koorelikööri võikreem ja katteks värvisin toikako tavalist martsipani ning lilled on tehtud suhkrumassist. väga armas mõte minumeelest :)

Ahjaa ja teksti trükkisin sobivas fondis ms wordis, tegin veits kumeraks ka teksti ja printisin välja. siis kopisin küps. paberile ja toidumarkeriga joonistasin teisele poole küpsetuspaberit teksti ja vajutasin tordile. nii tuli tordile tekst õiget pidi. see oli mulle spikriks tordil. seejärel joonistasin üle tumeda šokolaadiga. mul endal pole väga ilus käekiri- ilukirja ei oska kahjuks.

pühapäev, 21. november 2010

liha-sinepi-toorjuustu kaste

teen selle postituse rohkem enda jaoks sest täna panin kokku suvalisi maitseid ja toiduaineid et saada kaste kartulipüreele ja kuna see tuli nii maitsev siis ma lausa pean selle kirja panema et teinbekord uuesti teha. sellepärast ka pilt puudub.
2 väiksemat porgandit
sealihakuubikud
1 sibul
mascarpone juust 2spl
piima
1spl kanget sinepit
1spl jahu
soola
pipart
ingverit (jahvatatud)
tilli
rasvainet
viiluta porgand ja prae võis või õlis. lisa liha ja sibul ja u 1sl jahu, prae. lisa toorjuust kuni see enamvähem sulab vala peale piim ja maitseained ja keeda tasasel tulel mõned minutid.

neljapäev, 18. november 2010

royal icingust kirik

Nagu papudegi puhul siis esimene läks aia taha veits. tegin küll ettenähtust poole väiksema ja suutsin ikkagi mitu detaili ära lõhkuda. kuna oligi proovi oma siis ei hakanud uusi detaile tegema ja parandasin katkiseid. äkki oligi viga selles et tegin väikse. sp. kasutasin ka liiga väikest tülle 1mm. ettenähtud on 2 või 3mm otsaga tülle kasutada. detailid on väga õrnad ja keeruline on kokku panna. kahekesi on seda parem teha kui keegi abiks on kokkupanemisel. ja royal icing oli mul ka vist liiga vedel. võibolla selles ka asi. detailidel lasin päeva kuivada. aga ikka oli suht raske küpsetuspaberilt kätte saada. äkki peaks küps. paberit õlitama ennem sinna pritsimist?.. ma ei tea. järgmise katse teen ehk jõulude paiku. siis võtan ehk ette suurema. aga paar pilti detailidest ja remonditud kirikust ise siis. ma arvan et järgmise katsetuse panen samasse postitusse siis.
Tegin siis uue katse. seekord originaalsuuruses. teipisin küpsetuspaberi ilusti kinni laua külge. ja väga ilusti tulid detailid lahti paberilt. ja massi tegin palju tugevama. ja juba samal õhtul sain ka detailid kokku panna ja ühtki ei lõhkunud ära. küpsetus paber hakkas hoolikast teipimisest siiski nats lainetama ja sp ei tulnud ka kõik detailid väga sirged vaid osalt lainetavad. aga kokku sai kõik pandud. tähe jätsin ära. mõtlesin et hea kui kirikugagi hakkama sain.
šabloonid siin:

teisipäev, 16. november 2010

mustsõstra-mascarpone magustoit

täna miksisin kokku kodusolevatest ainetest magustoidu. eile juba mõtlesin et mida teha vahukoorega, mis mul kapis seisis. mõtlesin siis välja! selle magustoidu jaoks läheb vaja:
200ml vahukoort 35%
250g mascarpone lighti
1 võikarbitäis külmutatud mustsõstraid
100g valget šokolaadi
0,5 sidruni mahl
tsipa suhkrut
vahusta. vahukoor pooltugevaks vahuks vähese suhkruga. siis lisa mascarpone ja vahusta aeglasel kiirusel veel veidi. sulata šokolaad vesivannil, jahuta kui vaja ja lisa mascarponekreemile ja sega. lisa sidruni mahl ja sulatatud, püreeritud ja läbi sõela aetud mustsõstrad. sega.
magustoit on väga rammus aga väga maitsev. kaunistuseks sobiks ehk mõni mündileht.

laupäev, 13. november 2010

koorelikööri-karamelli täidisega kommid

ostsin eile wiltoni suurte südamete kommide vormi ja kohe õhtul katsetasin. sisuks segasin karamellikreemi ja Kiiu Torni koorelikööri. algul tegin vormid seest šokolaadiga kokku siis viisin külma kuni šokolaad oli tahenenud. siis täitsin täidisega ja siis uuesti shokolaadiga katsin. kuna kaunistada eriti polnud aega siis lasin sirrasorra valge šokolaadiga lihtsalt üle. sisu oli väga maitsev. aga ümbris tuli liiga paks. järgmine kord proovin õhemalt teha.

kolmapäev, 10. november 2010

toorjuustu-marjatort martsipaniga ja vahukommiroosidega.

Biskviidi küpsetasin päris maamunadest. vahele sai toorjuustu- sidruni kreem marjadega ja banaaniviilud. ennem martsipani kerge koorelikööri-võikreemi kiht ja siis valge martsipan. roosid on vahukommimassist