Translate

laupäev, 29. mai 2010

Hõrk rabarberikook kondenspiima ja hapukoorega

Viimasel ajal on väga palju juttu rabarberist ja kuna ma just pesin puhastasin ja viilutasin ära oma aia rabarberid siis mõtlesin ka miskit teha neist. vaatasin üle külmkapi ja seal olevad asjad ja meisterdasin neist midagi kokku. koogil on liivataigna põhi:
1 muna
1pk tere võid
2spl suhkrut
tsipa soola
tunde järgi jahu
hõõrusin toasooja või suhkruga yhtlaseks. lisasin muna ja soola ja jahu. tegin sellise hästi pehme taigna. määrisin lahtikäiva vormi võiga ja mätsisin taigna vormi põhja ja külgedele. sinna peale panin küpsetuspaberi ja küpsetuspaberi peale metsapähklid (koorega) raskuseks kuna mul polnud herneid või ube hetkel sinna panna. pähklid sobisid ka hästi :P eelküpsetasin põhja. siis võtsin ära pähklid ja küpsetuspaberi. vahepeal segasin kokku katte asjad.:
200ml hapukoort
pool purki kondenspiima
1 muna
1sl kuivatatud jõhvikaid
"töödeldud" rabarberit (pane rabarberi peale 1sl suhkrut ja lase seista veidi. siis vala ära rabarberist suhkru mõjul eemalduv mahl)
valasin täidise koogipõhjale ja küpsetasin u. 5-10 min. siis raputasin peale mandlilaaste ja küpsetasin u pool h. võtsin ahjust välja ja lasin jahtuda. lõpptulemus oli endalegi üllatusena väga maitsev. et teen teinekordki ja midagi ei teeks teistmoodi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar