Translate

pühapäev, 17. mai 2015

Porgandi-küüslauguleib

Tänane uus katsetus
poest ostetud juuretis. (pakis 200g)

1 päev:
100g juuretist
800g sooja vett
300g täistera rukkijahu

sega ained kokku ja jäta toatemperatuurile ööks seisma. kileta kauss pealt kinni.

2 päev

sega eeltaignale juurde
1spl soola
500g täistera rukkijahu
50g suhkrut
200g dansuckeri leivasiirupit
2 suuremat riivitud porgandit
õlis praetud küüslauguküüned- u 8-10 küünt

pealepuistamiseks linaseemneid

määri vorm võiga ja vala taigen vormi. lase tunnike kerkida, sälguta pealmine pind noaga ära ja küpseta 170 kraadi juures pöördõhuga u 1,5h. porgandiga leib vajab rohkem küpsemist. katsu tikuga kui tiku külge miskit enam ei jää on leib valmis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar