Translate

reede, 29. mai 2015

karulaugupesto

120 g karulaugu lehti ( kui on liiga palju valget varreosa, lõika see ära ja kasuta kusagil mujal, näiteks salatis)
150 ml oliivõli
75 g riivitud parmesani (või muud sarnast kõva laabijuustu, näiteks Valio Forte)
75 g indiapähkleid
0,25 tl soolahelbeid
0,25 tl pipart
1-2 tl laimimahla

Alustuseks rösti kuival pannil kergelt seedermänni seemned või pähklid. Mitte pruuniks, aga nii et nad saaks heleda kuldse tooni, siis jääb maitse kreemjas ja pehme, mitte liiga pähkline.


Järgmisena saumikserda üheskoos röstitud india pähklid, pestud ja kuivatatud karulaugulehed ja 3-4 spl oliivõli ühtlaseks massiks. Lisa riivitud parmesan, veidike soola-pipart, 1 tl sidrunimahla (ei ole kohustuslik koostisaine) ja surista edasi, lisades samal ajal nirena ülejäänud oliivõli.

allikas: http://www.siitnurgastjasealtnurgast.ee/2010/04/karulaugupesto.html


maitsvaim viis süüa on : määri pestot saiale, ja küpseta ahjus krõbedaks. lõika peale viil mozarellat ja viil tomatit, maitsesta soola ja pipraga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar