Translate

neljapäev, 27. veebruar 2014

helesinised liblikad

traadi otsa tehtud 5s erisuuruses. värvitud algul helesinise pulbervärviga ja hiljem ice blue tooniga airbrushitud.

kolmapäev, 26. veebruar 2014

jalkasärgi torti 2,5kg

sisuks 200ml vahukoort
2spl suhkrut
400g toorjuustu
3-4 peotäit pohli
100g valget šokolaadi

vahusta koor suhkruga, lisa toorjuust. püreesta pohlad ja riivi valge šokolaad. lisa püree ja šokolaad kreemile. lisaks vahel banaaniviilud ja katteks valge martsipan.

vastlakuklid 2014

sel aastal võtsin retsepti Nami-Namist ja vedasin näpuga järge. tegin pool kogus ja panen täpselt poole koguse kaalud siia kirja:
u 15kuklit

  • Kuklid:
    • 250ml  leiget piima
    • 25 g pärmi
    • 0,5 tl soola
    • 100 g sulatatud võid
    • 1 tk muna
    • 450 g nisujahu (umbes)
    • 0,5 tl peenestatud kardemoni (MEIRA oma on parim)
    • 2 sl suhkrut
    • Lisa leigele piimale suhkruga vedeldatud pärm ja kuni pool jahust (tainas peaks jääma umbes hapukoore paksune). Klopi segamini ja lase soojas kohas rätikuga kaetult kerkida, kuni taina pinnale tekivad väikesed mullikesed.
      Sega kerkinud tainale juurde sool, kardemon, jahtunud sulavõi, lahtiklopitud munad ja ülejäänud jahu. Sõtku, kuni saad ühtlase läikiva taina, mis käte ja kausi küljest lahti lööb. Pane tainas uuesti sooja kohta kerkima.
      Kui tainas on kerkinud, siis vormi kuklid. Selleks murra tükike tainast (nii umbes väikese muna suurune tükk), aseta hästi kergelt jahusele töölauale, aseta peopesa kuplina peale (nagu hoiaksid arvutihiirt, aga tainatükk jääb peopesa alla). Nüüd tee peopesaga töölaual väikeseid tugevaid ringe, kuklit kergelt surudes, kuni tainatükk on kenasti siledaks kukliks muutunud.
      Aseta kuklid ahjuplaadile ja lase veel kerkida.
      Määri need pealt piima või munaga ja küpseta 200-225kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni kuklid on pealt kuldsed.
      Võta kuklid ahjust välja ja lase köögirätiku all jahtuda. 
    • lõika kaaned pealt ära ja vahusta vahukoor suhkruga ning pritsi vahele. soovi korral võib lisada törtsu moosi vahukooretuti alla. mina lisasin mustsõstramoosi.
õige retsept siin.

laupäev, 22. veebruar 2014

turtlesid 2,5kg ja rongiga 2,5kg

mõlemal kohupiima-maasika-mustika-banaani sisu ja katteks martsipan.
poisile, kes armastab ronge
 Poisile, kes armastab legosid ja turtlese

porgandi-kaneelimuffinid merevaiguglasuuriga

2 muna
150g suhkrut
3 porgandit peenelt riivitud
150g jahu
1tl kaneeli
1tl küpsetuspulbrit
1tl vanillisuhkrut
2tl õli

vahusta muna suhkruga. lisa riivitud toores porgand ja lõpuks jahu (segatuna muude kuivainetega) ja õli. küpseta 170 kraadi juures alt-pealt programmiga alt teisel siinil kuni on läbi küpsenud. mina kasutasin tikumeetodit et kui tiku külge enam midagi ei jää on muffinid valmis.

sellest kogusest sain 12sel muffinipannil 10 muffinit.

merevaiguglasuur:
150g võid 
250g tuhsuhkrut
200g merevaiku.

sulata kõik potis ja pane külma.
dipi pärast muffinid glasuuri sisse.

reede, 21. veebruar 2014

suhkruorhidee okstega

Terve eilse õhtu ja öö nikerdamine ja tulemuseks vaid 1 oksake orhideed ja 3 oksakest lihtsalt oksi. 8h tööd! kasutasin moth orchid (life size) cutereid ja ka orhidee veinerit -squires kitchen. südamikud värvitud kollase geelvärviga ja roosa pulbervärviga- magneta pink.
ja täiendatud versioon:



orhideekimbu ja liblikatega tort

sisuks brownie x2:
võid 50gr
tume shokolaad (bitter) 100g
nisujahu 90g
sooda 2gr
fariinsuhkur 65g
valge suhkur 105gr
muna 2tk
piim 100g
vaniilsuhkur 8g.
sool
Kuumuta ahi 170° C Sulata šokolaad ja või veevannis. Lase jahtuda.Sega juhu soolaga ja soodaga.Vahusta munad suhkruga.Lisa munasegule sulatud šokolaad, sega ühtlaseks.Lisa piim, jahusegu ja vanillsuhkur.Määri vorm seest võiga.Küpseta 170° C juures režiimil "ülemine alumine".Lase jahtuda ja siis võta vormist välja.
Mina küpsetan 24-30 cm läbimõõduga vormis. Küpsetusaeg ca 20 min :) Katsu tikuga küpsust, üle ära küpseta- põhi kaotab oma iseloomuliku mahlasuse.
NB!!!! SOODAT EI TOHI ASENDADA KÜPSETUSPULBRIGA! Sooda reageerib taignas sokolaadiga ja taigen kerkib. Kui segate munad suhkruga, peab just segama (aga hästi!), mitte vahtu need lööma.. see ei ole biskviit! Õhku ei tohiks väga palju sisse minna. Valmis brownie peab olema sees natuke niiske, raske ja mõnusalt sokolaadine ja mitte mingil juhul kuiv! (kopeeritud koogimeistri grupist facebookist)

Vahel on kohupiima-toorjuustukreem
Vahukoor 200ml
kohupiimatoru 300g
philadelphia toorjuust 200g
1spl suhkrut

vahusta koor suhkruga, lisa kohupiim ja toorjuust ja miksi segamini.
lisaks on tordi vahel 300g külmutatud kirsse ja katteks martsipan. martsipani all võikreem võist, sidrunihappest ja tuhksuhkrust.


teisipäev, 18. veebruar 2014

6kg 3D ralliauto torti

No ei osanud kuskilt otsast alustada ja ma ei teadnudki kas teha vormeli tort või tavalise ralliauto. kuna vormeli tort tundus keeruline võtsin esialgu tavalise auto. vormelil just need sabad ja esitiivad mida oleks pidanud paar päeva varem valmis tegema ja kuivatama aga ei osanud mingit suurust teha sest ma ei teadnud kui suur peaks olema 4kg. tegin siis 2x biskviidi 8 ja 9 munast ja kasutasin 4pk kohupiima+3pk vahukoort, mustikaid, maasikaid ja banaani. auto kuju katsin hapuka võikreemiga ja siis rohelise martsipaniga. auto brushisin natuke veel üle ja hakkasin otsast ehitaa. klaasid ja tuled ja muud sellist. aga 4kg sees küll ei püsinudbkaalu sai kokku 6kg.



reede, 14. veebruar 2014

traadiliblikad lillepastast

katsetasin esimest korda traadi otsa liblikaid teha. shabloonid võtsin netist ja lõikasin tiivad kettaga välja. suurema liblika tiiva mustri sain ühe olemasoleva veineriga. värvitud pulbervärvidega ja mustaga brushitud.

4kg make up torti

Sisuks kohupiim-marjad-banaan. katteks valge martsipan (värvitud roosaks).

laupäev, 8. veebruar 2014

plumeria kimbuga suvine meretort 4kg

Plumeriate puhul kasutasin tilgakujulisi roosi cuttereid ja veinerit seekord ei kasutanudki. wiltoni lillepasta segasin natukese valge suhkrumassiga. ma ei tea isegi mis rohelised marjad need on. tegin kimbu täiteks. tordi sisuks toorjuust-mustikas-banaan ja katteks valge martsipan.